Φτου και από την αρχή…

Απόψεις

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Εργοτέλης είχε βρει το δρόμο της ανάκαμψης, μέσα από τις εσωτερικές του αλλαγές που έβαλαν την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, ήρθαν τα τελευταία αποτελέσματα να τον φέρουν και πάλι για τα… κακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι δύο τελευταίες ήττες από Αιγινιακό και Τρίκαλα, «γκρέμισαν» ότι χτίστηκε με το μικρό σερί των πέντε (τεσσάρων επί της ουσίας) αήττητων αγώνων που είχε φτιάξει ο Εργοτέλης και έδειχνε ικανό να τον σταθεροποιήσει πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Το μηδέν παθητικό ήταν αυτό που έφερε τις επιτυχίες, ενώ με το που κατάφεραν και πάλι οι αντίπαλοι να του βάλουν γκολ, πήραν και νίκες. 

Με εξαίρεση την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής με τον Κισσαμικό και της όγδοης με τον Απόλλωνα Πόντου, οι οποίες είχαν λήξει 1-1, δεν έχει υπάρξει ως τώρα ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος αγώνας όπου η ομάδα του Γκώνια να δέχθηκε γκολ και να κατάφερε να πάρει κάτι. Κανένας. Κάτι που μαρτυρά πως το πλάνο που έχει και υποστηρίζει με θέρμη ο προπονητής, δεν περιλαμβάνει αυτό που λέγεται «ανατροπή».

Αντίθετα την ανατροπή την έχει βιώσει στο… πετσί του ο Εργοτέλης, αλλά από την ανάποδη. Να είναι αυτός μπροστά στο σκορ και να μην έχει καταφέρει να πάρει κάτι στο τέλος. Και δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει γίνει…

Κόντρα στον Κισσαμικό, προηγείται με τον Κάιπερς, τελικό σκορ 1-1, απέναντι στον Άρη, προηγείται 2-0, τελικό σκορ 2-3, στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ, ανοίγει το σκορ 1-0, ήττα 2-4 στο τέλος, στη Λάρισα με τον τοπικό Απόλλωνα προηγείται δις, 0-1 και 1-2, ηττάται 3-2 και φυσικά το ματς του Αιγινίου όπου το υπέρ του 0-2, έγινε στη λήξη 3-2. Το μόνο που έχει να επικαλείται ως… υπέρ του ανατροπή, είναι το ότι κατάφερε να ισοφαρίσει τον Απόλλωνα Πόντου στο Παγκρήτιο, όπου βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ και τουλάχιστον πήρε την ισοπαλία.

Την ερχόμενη Δευτέρα (26/2) ξεκινά για τον Εργοτέλη ο δεύτερος γύρος. 16 αγώνες μέσα από τους οποίους θα πρέπει να καλύψει για αρχή μια διαφορά πόντων που τον χωρίζουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αρχής γεννωμένης από τον αγώνα της Καλλιθέας όπου ενδεχόμενη ήττα θα βυθίσει ακόμα περισσότερο την κρητική ομάδα, θα χρειαστεί πορεία… πρωταθλητισμού προκειμένου να βγει και πάλι στην επιφάνεια. 

Δηλαδή νίκες. Δηλαδή μηδέν παθητικό αφού δεν μπορεί αλλιώς… Μέχρι τουλάχιστον να μας αποδείξει το αντίθετο…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.