Και τώρα… διατήρηση των κεκτημένων

Απόψεις

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ βρέθηκε εκεί που επιθυμούσε, σε θέση ανόδου…

Η χιλιοειπωμένη φράση λέει πως το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, που ο ΟΦΗ βέβαια δεν έχει φτάσει ακόμα, αλλά να παραμείνει σε αυτή. Την παρούσα στιγμή βρίσκεται σε θέση ανόδου και πλέον η… όρεξη για ακόμα υψηλοτέρα είναι λογικό να ανοίγει. 

Ο στόχος της κορυφής είναι την παρούσα στιγμή το ζητούμενο και για να γίνει αυτό δεν θα χρειαστεί μόνο να «στραβοπατήσει» ο Άρης, αλλά να έχει ο ΟΦΗ την απόδοση και… επίδοση που έχει ως τώρα. Φάνηκε πως όταν ο ίδιος είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και βγάζει στο χόρτο τις ποδοσφαιρικές του αρετές, θα έρθουν και στραβοπατήματα των άλλων. 

Αυτό που χρειάζεται είναι να παραμένει αυτός σε ετοιμότητα, όπως έκανε στον αγώνα της Σπάρτης, τον οποίο αν δεν κέρδιζε, δεν θα είχε ουσία για αυτόν η ήττα της Παναχαϊκής από τον Αιγινιακό. Σε αυτή την αγωνιστική καμπή του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική στιγμή, κάτι που δεν συμβαίνει με τους συνδιεκδικητές της ανόδου. 

Η Παναχαϊκή στους πέντε τελευταίους της αγώνες έχει μια ήττα, δυο ισοπαλίες και ισάριθμες νίκες, τη στιγμή που ΟΦΗ μετρά τέσσερις νίκες και την ήττα στη Λάρισα από τον Απόλλωνα, ενώ ο Άρης έχει επίσης τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Η σωστή αγωνιστική νοοτροπία Παπαδόπουλου και παικτών, έχει φέρει την ομάδα στη δεύτερη θέση. 

Η ίδια νοοτροπία θα πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος και η ομάδα να ξεκινήσει ουσιαστικά από τώρα τη μεγάλη της προσπάθεια για την άνοδο, από θέση ισχύος πλέον και με τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες και καταστάσεις. 

Ζητούμενο όμως είναι να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη και από όλους όσους είναι εκτός του αγωνιστικού τμήματος. Ο κόσμος έχει δείξει πως συνεχίζει να είναι στο πλευρό της ομάδας, κάτι που έκανε και στη Σπάρτη. Θα χρειαστεί όμως το στήριγμα και από τους διοικούντες. Και δεν αναφερόμαστε στη διοικούσα επιτροπή η οποία κάνει ότι καλύτερο μπορεί, ίσως και ακόμα παραπάνω, αλλά από το σύνολο των μετόχων. 

Η ανάδειξη μιας ισχυρής διοίκησης, ή η συνέχεια της διοικούσας αλλά με την οικονομική στήριξη των μετόχων, δείχνει πως είναι αυτό που απομένει, προκειμένου η δυναμική που βγάζουν οι παίκτες και ο προπονητής, να βγαίνει εξίσου και εκτός των τεσσάρων γραμμών… 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.