«Προσπαθήσαμε όπως έχουμε μάθει»

18:24 | 18/02/2018

Την απόλυτη πίστη του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του υπεραμύνθηκε για μια ακόμα φορά ο Τάκης Γκώνιας, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τα Τρίκαλα με 2-0.

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων για πολλοστή φορά την εφετινή χρονιά σε έναν αγώνα όμως που η ομάδα του δεν πήρε τίποτα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα και την προσπάθεια των παικτών του… Τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν την αναμέτρηση τον άφησε ικανοποιημένο, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του μόνο για την ανακοπή ρυθμού της ομάδας του, όταν ο αντιπάλος κάνει καθυστερήσεις…

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο Τάκης Γκώνιας επεσήμανε: «Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για τη νίκη και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς μείναμε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και δυστυχώς αυτό έκανε την αντίπαλη ομάδα να είναι πίσω από τη σέντρα και εμάς να προσπαθούμε να διασπάσουμε όπως ξέρουμε, μια αμυντική λειτουργία μιας ομάδας, κάτι που είναι πολύ δύσκολο.

Προσπαθήσαμε με ορθολογικό τρόπο, όπως έχουμε μάθει και δυστυχώς όχι μόνο δεν ισοφαρίσαμε, αλλά δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ στο τέλος. Επειδή τελειώνει ο πρώτος γύρος, θα ήθελα κάνοντας έναν απολογισμό να πω πως με εξαίρεση μόνο το πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ, είκοσι λεπτά με τον Άρη και το δεύτερο ημίχρονο με τον Αιγινιακό, στους άλλους αγώνες είμαστε η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. 

Βαθμολογικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είμαι ευχαριστημένος για το πώς η ομάδα έχει εξελιχθεί. Εγώ είμαι ερωτευμένος με τη διαδικασία, καθώς θεωρώ πως μόνο έτσι μπορεί η ομάδα να έχει την πορεία και την εξέλιξη που χρειάζεται. 

Από τότε που ξεκίνησα την προπονητική, έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτην, αν θέλουν κάποιοι μπορούν να με κατηγορήσουν για αυτό. Θέλω οι ομάδες μου να παίζουν ποδόσφαιρο. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν την ενδιαφέρει ο αντίπαλος, η έδρα ή ο αγωνιστικός χώρος. Σε όλα τα γήπεδα παίζουμε το ίδιο. 

Αυτό με τις καθυστερήσεις όμως είναι που μας κόβει τον ρυθμό και αν η αντίπαλη ομάδα βρεθεί μπροστά στο σκορ, μόνο ρυθμός δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

Ο τεχνικός των Τρικάλων Θωμάς Γράφας από τη δική του πλευρά είπε: «Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, καθώς γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος μας του αρέσει να έχει κατοχή της μπάλας και κυκλοφορία, Εμείς όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πάνω στον αντίπαλο και το πετύχαμε. Ήταν μια δύσκολη νίκη, απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα η οποία αδικεί τον εαυτό της. 

Τακτικά προσεγγίσαμε καλά το παιχνίδι, ήμασταν πιστοί στο πλάνο μας, τροποποιήσαμε και την τακτική μας και όσο περνούσε η ώρα εκμεταλλευτήκαμε και το λάθος του αντιπάλου και πήραμε το τρίποντο.  Ανήκει πλέον στο παρελθόν το ματς και τώρα βλέπουμε το επόμενο. Συγχαρητήρια στον Εργοτέλη για τη δική του προσπάθεια». 

Για το που αδικεί ο Εργοτέλης τον εαυτό του, ο Θωμάς Γράφας απάντησε: «Τον αναλύσαμε καλά. Είναι μια ομάδα που έχει πρωτοβουλία, κυριαρχία, κάποια πράγματα όμως μπορεί να μην του βγουν, αλλά είναι μια ομάδα που πρέπει να είναι υψηλότερα και πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής».

ΘΩΜΑΣ ΓΡΑΦΑΣ

Ενώ για τη δική του ομάδα και τους στόχους που έχει πλέον, υπογράμμισε: «Εμείς πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όταν ήρθα στην ομάδα υπήρχε απόσταση από την κορυφή. Δεν είναι εύκολο να μπεις ανάμεσα στους πρωτοπόρους. Κοιτάμε ξεχωριστά κάθε ματς και θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Αν το πετύχουμε καλώς, αλλιώς θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και για τη νέα χρονιά. Το σίγουρο είναι πως δεν θα παρατήσουμε κανένα ματς. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα εύκολο και για ότι πάρεις πρέπει να μοχθήσεις». 

Από τους παίκτες του Εργοτέλη μίλησε ο Παναγιώτης Λαδάς: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και των δύο ομάδων για την προσπάθειά τους. Δεν μας πτόησε το γρήγορο γκολ που δεχθήκαμε και προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος βάσει του πλάνου μας, Έχουμε όλα τα εχέγγυα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος».

Τους ποδοσφαιριστές των Τρικάλων εκπροσώπησε ο Ξενοφώντας Πάνος: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, ο προπονητής μας είπε πώς να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και πήραμε μια νίκη πολύ σημαντική. Αν είμαστε έτσι και στη συνέχεια στο τέλος θα χαμογελάσουμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.