Αχ, αυτά τα εκτός έδρας...

SMS
12:07 | 10/12/2019

Ο ΟΦΗ έκλεισε τον α' γύρο με θετικό πρόσημο, αλλά και ένα μεγάλο «αν» για τα διπλά που δεν ήρθαν.

Με την αλήθεια των αριθμών, η παρουσία του ΟΦΗ στον πρώτο γύρο είναι επιτυχημένη. Είναι στην 5η θέση, μόλις στο -2 από την τρίτη, βρίσκεται σε «τροχιά» πλέι οφ, έκλεισε το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου με 6 νίκες. Διόλου άσχημα, μόνο που υπάρχει ένας αστερίσκος κι αυτός αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Μετά το 1-2 στη Λαμία από την τοπική ομάδα, ο Όμιλος έφτασε τις 6 ήττες στην εφετινή Super League, εκ των οποίων οι 5 είναι εκτός έδρας. Πιο συγκεκριμένα, κόντρα σε Βόλο, ΑΕΛ, Ολυμπιακό, Λαμία και Ατρόμητο ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να πάρει έστω ένα βαθμό, ενώ κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό (τα πρώτα δύο εκτός που έδωσε στο πρωτάθλημα) πήρε 4 (μία ισοπαλία, μία νίκη). Στις 5 ήττες προσθέστε τη μοναδική εντός, αυτή με τον ΠΑΟΚ.

Σε 13 παιχνίδια ο ΟΦΗ πήρε 19 βαθμούς που δεν τους λες λίγους. Αν, μάλιστα, τα πήγαινε καλύτερα μακριά από το Ηράκλειο, θα μιλούσαμε τώρα για μία από τις καλύτερες πορείες της ιστορίας του.

Το θέμα δεν είναι η «φτωχή» συγκομιδή, αλλά ότι είχε τις ευκαιρίες να πάρει περισσότερα διπλά. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, τα ματς κόντρα σε Βόλο και ΑΕΛ. Ή ακόμα και το παιχνίδι στο Περιστέρι που χάθηκε στις καθυστερήσεις.

Ουσιαστικά ο ΟΦΗ δικαιώθηκε βάσει απόδοσης μόνο με τον Παναθηναϊκό. Έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ήταν παραγωγικός και έβαλε την μπάλα στα δίχτυα. Από τότε έως και το μεσημέρι της Κυριακής στη Λαμία, η εκτός έδρας νίκη αγνοείται αν και η κρητική ομάδα έχει κάνει αντίστοιχα, με του ΟΑΚΑ, παιχνίδια.

Το καλό για τον Όμιλο είναι ότι τώρα έχει δύο συνεχόμενα εντός έδρας αναμετρήσεις (με Άρη και Παναθηναϊκό) και έχει ως στόχο το «2 στα 2» για να πάει έπειτα στο Αγρίνιο απέναντι στον προβληματικό, εφέτος, Παναιτωλικό και να πάρει το πρώτο του διπλό, στο φινάλε του 2019. Ένα διπλό που θα είναι συνολικά το τρίτο μέσα στη χρονιά, αν προσθέσουμε και τα δύο του περασμένου πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Άρη με μία καινοτομία

Δεν ζήτησε εισιτήρια για το Γεντί Κουλέ ο Παναθηναϊκός

Πότε κληρώνει για τον ΟΦΗ στο Κύπελλο

Σχόλιο Δημήτρη Πιτσουλάκη: Όχι έτσι, ρε ΟΦΗ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.