Αφιερωμένη στις γυναίκες η διαδρομή για τον μαραθώνιο στο Παρίσι

14:46 | 06/10/2022

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι αποκάλυψε τη διαδρομή για τον μαραθώνιο τιμώντας την παρέλαση των γυναικών στις Βερσαλλίες, μία διαδρομή που κάνει εξαιρετικά απίθανη την επίτευξη ενός ρεκόρ εξαιτίας της προκλητικής και δύσκολης φύσης της.

Η διαδρομή ακολουθεί παρόμοια πορεία με την παρέλαση των γυναικών, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη Γαλλία, καθώς οι γυναίκες από τις αγορές του Παρισιού εξεγέρθηκαν απέναντι στη μοναρχία και βάδισαν προς το παλάτι των Βερσαλλιών στις πέντε Οκτωβρίου 1789.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην 233η επέτειο από το γεγονός που θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές της γαλλικής επανάστασης που οδήγησε στο τέλος της μοναρχίας. Ο μαραθώνιος γυναικών θα είναι το τελευταίο αγώνισμα του στίβου στη διοργάνωση, στις 11 Αυγούστου, μία ημέρα μετά τον μαραθώνιο ανδρών.

Αφετηρία θα είναι το Hotel de Ville όπου οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν το 1789 με τις αθλήτριες να περνούν από εννέα δημοτικά διαμερίσματα προτού επιστρέψουν στο Esplanade des Invalides. Όπως έγινε και με εκείνους στη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, οι δρομείς θα περάσουν από τις Βερσαλλίες προτού αρχίσουν να επιστρέφουν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας με σημαντικά σημεία να είναι το Jardin des Tuileries, το Λούβρο και το μεγάλο παλάτι. Στο δρόμο της επιστροφής άλλα σημαντικά σημεία θα είναι το πάρκο Αντρέ Σιτροέν και ο πύργος του Άιφελ.

H διαδρομή δύσκολα θα επιτρέψει την επίτευξη ρεκόρ καθώς υπάρχουν δύο σημαντικές ανηφόρες με μέγιστη κλίση το 13,5%, στο 20ο και το 27ο χιλιόμετρο του αγώνα, κοντά στο παλάτι των Βερσαλλιών. Το υψηλότερο σημείο του αγώνα είναι στα 183 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ το χαμηλότερα στα 27 μέτρα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.