Αγγλία: Σοκαριστική αποκάλυψη για τους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας

17:14 | 08/05/2022

H Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) φέρνει στην… επιφάνεια ένα σοκαριστικό νούμερο, για το πλήθος των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Αγγλία και αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, περίπου 2.500 ποδοσφαιριστές στην Αγγλία αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας

Όπως αναφέρεται, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει διαπιστωθεί μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των νεαρών ποδοσφαιριστών που ζήτησαν συναισθηματική υποστήριξη και τη βοήθεια ειδικών, αφού δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις διάφορες δυσκολίες που βρίσκονται στον δρόμο τους.

«Μιλάμε για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις στο ποδόσφαιρο και τους κινδύνους που υπάρχουν. Ένας μακροχρόνιος τραυματισμός, ότι είναι μακριά από την οικογένεια, τα οικονομικά, τους γάμους, την απόκτηση παιδιών, τη μετακίνηση σε άλλη χώρα και μετά αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για αυτούς να μπορούν να μιλήσουν για το πώς νιώθουν. Δυσκολεύονται να μιλήσουν με τον σύλλογο γιατί ανησυχούν ότι μπορεί να λειτουργήσει εναντίον τους. Και μερικές φορές δεν θέλουν να ανησυχούν ή να επιβαρύνουν την οικογένειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δρ. Μάικλ Μπένετ, γιατρός ο οποίος διευθύνει το τμήμα ευεξίας που έχει βρίσκεται υπό την PFA.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.