Αισιόδοξος για την παραμονή του Μέσι ο Λαπόρτα

13:48 | 30/11/2020

Ο Λαπόρτα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Μπαρτσελόνα και μίλησε για το μέλλον του Αργεντινού σούπερ σταρ στην ομάδα.

Εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του πως ο Λίονελ Μέσι μπορεί να συνεχίσει στους «μπλαουγκράνα» και να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Αναλυτικά είπε:

«Είναι αλήθεια πως ήθελε να φύγει το καλοκαίρι, γιατί ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο που του φέρθηκαν, αλλά δεν μένω σε αυτό. Ο Μέσι θέλει την Μπαρτσελόνα και είμαι σίγουρος ότι λόγω και του αμοιβαίου σεβασμού που υπάρχει ανάμεσά μας θα μιλήσουμε. Ξέρω πως θα μας ακούσει.

Γνωρίζω πως έχει προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα. Το 2006 ο Μοράτι πρόσφερε 250 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στην Ίντερ και απάντησα όχι. Του πρόσφεραν μια περιουσία και έλεγε όχι. Έχει αποδείξει την αγάπη του για την Μπαρτσελόνα.

Το θέμα για εκείνον δεν είναι τα χρήματα, αλλά η κατάσταση στην ομάδα. Το καλύτερο είναι να περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά να μιλήσουμε. Πιστεύω πως αν του παρουσιάσουμε το κατάλληλο πρότζεκτ και την κατάλληλη πρόταση, θα μείνει.

Ξέρει ποιος είμαι και πώς αντιμετωπίζω τους παίκτες. Αν είμαι περήφανος για κάτι, είναι πως πάντα τηρώ το λόγο μου».

Για το θέμα προπονητή, ο Λαπόρτα απέφυγε να πάρει θέση. «Ο Κούμαν αξίζει σεβασμό. Είναι ένας θρύλος της Μπαρτσελόνα και πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα, αλλά υπάρχει περιθώριο να αλλάξουν τα πράγματα», είπε, ενώ για το αν θα ανέθετε την τεχνική ηγεσία στον Τσάβι, τόνισε: «Το εκτιμώ πολύ και αποτελεί σημείο αναφοράς για το κλαμπ και τη Masia. Είμαι σίγουρος πως κάποια μέρα θα γίνει προπονητής της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έχουμε μιλήσει για αυτό το πράγμα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.