Aκόμα ένας αγώνας - πρόκληση για την Εθνική Γυναικών

10:59 | 26/09/2018

Η Εθνική Γυναικών διεκδικεί πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (16:00).

Μπροστά σε μια ακόμη ιστορική πρόκληση βρίσκεται η Εθνική Γυναικών. Μετά την τέταρτη θέση στο περασμένο Ευρωμπάσκετ, χθες εξασφάλισε πανηγυρικά την παρουσία της στις δώδεκα καλύτερες ομάδες του κόσμου και σήμερα (16:00, ΕΡΤ) με νίκη επί της Νιγηρίας θα προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Η Κορέα αποδείχτηκε υψηλό εμπόδιο, αλλά για ένα ημίχρονο. Η Νιγηρία σήμερα είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος, όπως μαρτυρά το γεγονός ότι στην πρώτη φάση επικράτησε της ισχυρής Τουρκίας και της Νιγηρίας τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του Β' Γκρουπ και χάνοντας μόνο από το μεγαθήριο της Αυστραλίας. Πρόκειται για ένα σύνολο με πολύ μεγάλη αθλητικότητα και καλές παίκτριες που όλες πλην δύο αγωνίζονται εκτός Νιγηρίας. Όμως η ελληνική ομάδα έχει αποδείξει πως δεν κωλώνει πουθενά. 

Η Εβίνα Μάλτση ανησύχησε χθες την ομάδα παρουσιάζοντας ενοχλήσεις στη μέση, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να λείψει. Μια αθλήτρια που στα 40 και μετά από τέτοια καριέρα συνεχίζει να βρίσκει κίνητρα για να συνεχίσει, σιγά μην απουσιάσει από ένα ιστορικό ραντεβού.Σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά θα περιμένουν οι ανίκητες ΗΠΑ, ωστόσο αυτό δεν έχει σημασία. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έχει ήδη πετύχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αν βρεθεί στην οκτάδα θα έχει γράψει ιστορία, ακόμη και αν στη συνέχεια πέφτει σε... τοίχο. 

Στα υπόλοιπα ζευγάρια που διεκδικούν την πρόκριση στα προημιτελικά κοντράρονται Κίνα-Ιαπωνία, Ισπανία-Τουρκία και Γαλλία-Σενεγάλη. Απευθείας στα προημιτελικά ως πρώτες ομάδες των γκρουπ έχουν περάσει Καναδάς, Αυστραλία, Βέλγιο και ΗΠΑ.

Πηγή:
sport-fm
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.