Αλαφούζος: «Ο Ολυμπιακός έχει δυσμένεια από τη διαιτησία»

11:09 | 05/02/2020

Με την κατάθεση του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, συνεχίστηκε η δίκη των «28» κατηγορούμενων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Διαβάστε παρακάτω, όπως τα μετέφερε η ιστοσελίδα SDNA, τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι περιστατικά, όπως ημερομηνίες των αγώνων που είχα αναφερθεί. Ήταν σαφές για πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα, υπήρχαν ομάδες με εύνοια και ο φορέας που ελέγχει το ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ. Και γι’ αυτό έχουν έρθει και ξένοι από την ΟΥΕΦΑ, και σήμερα υπάρχουν πάλι θέματα.

Πρόεδρος: Από πότε γίνονται αυτά;

Αλαφούζος: Από τότε που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό. Έβλεπα παράλογα πράγματα μέχρι και πριν από ένα χρόνο.

Έκανα πολλές καταγγελίες με συγκεκριμένα γεγονότα, διαιτησίες, που τα έβλεπα παράλογα. Δεν έχω δυνατότητα να ερευνήσω νομικά τις υποθέσεις όμως. Και στην ΕΠΟ είχα πάει, και στην ΟΥΕΦΑ, είχα κάνει καταγγελίες συστηματικά. Ποτέ δεν έγινε τίποτα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν έγινε τίποτα;

Αλαφούζος: Έπρεπε οι ελληνικές αρχές να λειτουργήσουν πρώτα. Είναι ενδείξεις για μένα, δεν είναι αποδείξεις. Υπήρχαν αγώνες που μου έκαναν πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση.

Για τον αγώνα Κυπέλλου Αστέρα με Ολυμπιακό: Δε νομίζω ότι γνωρίζω τον Γιάχο, μπορεί να τον είχα δει στο γήπεδο. Ήταν ένας από τους διαιτητές που σφύριζαν πολλά παιχνίδια, οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό, σφύριζαν πολλά παιχνίδια και γινόντουσαν διεθνείς. Αυτή την εντύπωση έχω. Μία, δύο περιπτώσεις ήταν ακραίες. Θεωρούσα ότι ορισμένες ενέργειες ήταν εσκεμμένες, αλλά σαν μάρτυρας δεν μπορώ να το πω…

"Χέρι είχε κάνει και ο Μαραντόνα"

Εκτός από το ότι είδα κάτι που το θεώρησα υπερβολικό από την τηλεόραση, δεν έχω δυνατότητα να σας πω κάτι άλλο. Χέρι είχε κάνει και ο Μαραντόνα. Αυτή ήταν μια ακρότατη περίπτωση, πρωτοφανής και γι’ αυτό τη θυμάμαι… Είμαι σίγουρος ότι κάτι γινόταν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω γι’ αυτό έκανα και τις καταγγελίες. Όσοι έκαναν αποκαλύψεις, κινδυνεύουν, διώκονται, ταλαιπωρούνται και διώκονται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

Τα 10 χρόνια πριν από την καθιέρωση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, είχε 4 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός, 3 ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα. Υπήρχε πλουραλισμός, μετά από αυτό όμως, οι στατιστικές αλλάζουν τελείως. Αν δείτε ιστορία μετά από το '93 και πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε μια συγκεκριμένη πορεία.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Το όνομα του Καλογερόπουλου μας προκαλούσε τρόμο, του Μάνταλου φόβο.

Σαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, βλέπαμε να μη μας δίνονται φάουλ, πέναλτι. Με τους ξένους διαιτητές έχουμε πιο πολλά πέναλτι απ' ότι είχε πάρει όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι υπήρχε πρόθεση. Αν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου το καταλαβαίνεις. Σε κραυγαλέες περιπτώσεις. Όπως υπάρχουν περιπτώσεις του κύριου Σπάθα με την Ξάνθη. Ήταν μια απίστευτη πρόκληση εις βάρος του Παναθηναϊκού, υπήρχε πρόθεση, δεν μπορώ να εξηγήσω πως αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεφαν περιουσίες. Αν κάποιος την κλέψει, καταστρέφει και την επιχείρηση. Εμείς ξέρετε ως ιδιοκτήτες, πρέπει να πληρώσουμε τα πάντα, αν πτωχεύσει μια εταιρεία πρέπει να πτωχεύσει κι ο ιδιοκτήτης, δεν είναι απλά τα πράγματα. Εγώ δεν είδα τον κύριο Σπάθα να χρηματίζεται, είμαι βέβαιος όμως ότι δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Περιμένω από τις Αρχές να το κάνουν.

Για τον αγώνα Βέροια - Ολυμπιακός: Διάβασα πολλά πράγματα, ούτε τον είδα, ούτε θυμάμαι κάτι.

Ο Μάνταλος μου προκαλεί έντονα αρνητικά συναισθήματα, δεν θυμάμαι κάποιον διαιτητή να έχει ευνοήσει τον Παναθηναϊκό. Για τον κ. Κωσταντινέα δεν έχω ιδία αντίληψη για τα όσα είχαν γίνει. Δεν είχα ποτέ ανακατευτεί στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ΕΠΟ. Μου φερθήκαν με ευγένεια όποτε πήγε, και ο κ. Σαρρής ευγενέστατος αλλά δεν είχα ποτέ προσβάσεις και επαφές.

"Ο Γκαγκάτσης έχει αδικήσει τον ΠΑΟ σε σημείο απίστευτο"

Ο Γκαγκάτσης έχει αδικήσει τον ΠΑΟ σε σημείο απίστευτο. Ο Γραμμένος είχε και έχει απ’ ότι ξέρω καλό όνομα, πολύ σοβαρός δικηγόρος. Αν είναι σε θέση ο πρόεδρος της ΕΠΟ να ελέγξει αυτό το τέρας που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άλλο θέμα. Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο για Βασάρα. Δεν έχω ιδία αντίληψη ότι είχε κάνει κάτι.

Για Χριστόφορο Ζωγράφο: Είχε δεχθεί μια επίθεση, μου είχε κάνει εντύπωση αυτό το επεισόδιο. Δεν είχε διαιτητεύσει αγώνα του Παναθηναϊκού και γι’ αυτό δεν θυμάμαι. Το να επισκεφτεί κάποιος έναν στο νοσοκομείο, ο Μαρινάκης μπορούσε να το κάνει για να έχει καλές σχέσεις σε μελλοντικά παιχνίδια, φήμες και πληροφορίες υπάρχουν πάρα πολλές, αποδείξεις όμως…

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ενδείξεις αλλά πολύ δύσκολα υπάρχουν αποδείξεις. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν τιμωρίες μόνο με ενδείξεις.

Φέτος με ξένους διαιτητές και VAR το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός είχε δυσμενή αντιμετώπιση από διαιτησία. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να προσδιορίσω από πού ξεκινάει όμως… Δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνα σαν πολίτες και να πούμε ποιος είναι ο δράστης.

Για Ξάνθη: Μία ομάδα που έχει πολλούς δανεικούς επιτρέπεται αυτό, αλλά επηρεάζει τη σχέση της με την ομάδα που εξαρτάται, δεν είχα ποτέ στοιχεία ότι ο Ολυμπιακός είχε εξαγοράσει ομάδα. Η Ξάνθη έβλεπα ότι είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τον Ολυμπιακό, όπως το έβλεπα εγώ, τώρα η Ξάνθη κατηγορείται ότι εξαγοράστηκε από ΠΑΟΚ. Δεν είχα κανένα στοιχείο ότι είχε εξαγοραστεί άμεσα ή έμμεσα από Ολυμπιακό ή κάποιον άλλο.

"Τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος Ολυμπιακού από άλλη ομάδα"

Εισαγγελέας: Στα υπομνήματα κάνετε παρατηρήσεις αλλά τώρα λέτε ότι δεν θυμάστε, ότι είναι μόνο ενδείξεις:

Αλαφούζος: Κάναμε συγκεκριμένες καταγγελίες που θέλαμε να ερευνηθούν. Εχω απογοητευτεί από τη δυνατότητα ελληνικής πολιτείας να ελέγξει το ποδόσφαιρο.

Εισαγγελέας: Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τότε;

Αλαφούζος: Ναι, τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος Ολυμπιακού από άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η Πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει το ποδόσφαιρο, δεν φταίμε εμείς, οι παράγοντες εννοώ.

Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι τίποτα, αν μου τα θυμίσετε θα σας τα πω. Υπήρχε μια συνολική τεράστια δυσλειτουργία εις βάρος του ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.