​Alternatives: Αιχμές σε Σάμι και ΠΑΕ

16:36 | 24/05/2021

Ανακοίνωση των οργανωμένων του Εργοτέλη για τα γεγονότα της Νίκαιας

Σε αυτή σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, τη στάση του Μάγκεντ Σάμι και της ΠΑΕ.

H ανακοίνωση των Alternatives:

Το σύνθημα “Να’τοι να’τοι οι πρωταθλητές” που ακούστηκε την Τετάρτη το βράδυ στο αεροδρόμιο, δεν ήταν για να χρυσώσουμε το χάπι και να παρηγορήσουμε την ομάδα και τους εαυτούς μας.

Ήταν ένα σύνθημα που θα ήθελαν να φωνάξουν όλοι οι υγιείς φίλαθλοι της Ελλάδας μετά το τέλος του αγώνα στη Νίκαια.

Ήταν ένα σύνθημα-καρφί στο σάπιο σύστημα που βρίσκει την έκφραση του και στο ποδόσφαιρο. Ήταν ένα σύνθημα-αποδοκιμασία στα υπουργεία τους, στις αστυνομικές διευθύνσεις τους, στον υπόκοσμο τους.

Ήταν ένα σύνθημα- όλο στα μούτρα, της υποτιθέμενης δημόσιας ΕΡΤ ,των δημοσιογράφων της και των εντολοδόχων τους, της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, των νταλαβεριτζηδων της, των Φωτιάδων, πρώην, νυν και επόμενων.

Ήταν όμως και ένα σύνθημα που έκανε όλους τους Κρητικούς να θυμηθούν ξανά ποιος είναι ο Εργοτέλης και τι πρεσβεύει διαχρονικά, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και συγκυριών.

Μα πάνω από όλα, ήταν ένα σύνθημα αφιερωμένο σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο, όταν εμείς λυγήσαμε, μετά τις πέντε συνεχόμενες ήττες, συνέχισε να το πιστεύει και μας έκανε και εμάς να το πιστέψουμε ξανά, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τα παιδιά με τα κιτρινόμαυρα.

Δεν θέλουμε καμία ευνοϊκή μεταχείριση και μεταρρύθμιση, πέρα από αυτά που κερδίσαμε στο γήπεδο, από μετά εορτής ευαίσθητους και καλοθελητές υπευθύνους. Για εμάς η χρονιά έκλεισε. Περήφανα και με ψηλά το κεφάλι.

Θα τη θυμόμαστε, όχι για να μεμψιμοιρούμε, αλλά για να ξέρουμε ότι κανείς και ποτέ δεν μας χάρισε και δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Και ούτε θέλουμε. Γιατί, έτσι μας έμαθαν οι παλιοί, έτσι θα μάθουμε στους επόμενους.

Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο.

Από Σεπτέμβρη ξανά στις κερκίδες, με τις σημαίες μας ψηλά και τα κασκόλ στο λαιμό. Πάντα περήφανα.

ΥΓ 1: Σε μια μάχη, ο αρχηγός πάει πάντα πρώτος. Για λόγους ηθικής ανάτασης και στήριξης. Στην Αίγυπτο δεν το συνηθίζουν;

ΥΓ 2: Η επίσημη ΠΑΕ έδωσε το δικαίωμα στον κάθε εγκάθετο να αξιοποιήσει, κατά το δοκούν, την απαθή στάση της για τα γεγονότα. Γιατί;

ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

VENCEREMOS

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.