Aναβαθμίζεται ενεργειακά το Παγκρήτιο

13:43 | 25/04/2019

Την πρότασή του για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου, παρουσίασε ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης

"Είναι μία μεγάλη ημέρα για το Παγκρήτιο", τόνισε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης επισημαίνοντας: "Μας παρέχεται η δυνατότητα τη δυνατότητα, εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας, να εξοικονομούμε 166.000 ευρώ ετησίως από εκεί που ήταν 255.000 ευρώ το κόστος ενέργειας. Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο κ. Βαρδαβα, την Τεχνική Υπηρεσία και το ΤΕΙ Κρήτης. Με τις συνέργειες μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα".

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς επεσήμανε: "Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό της Κρήτης. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι απαραίτητη για βιωσιμότητα και την αυτόνομη λειτουργία του Παγκρητιου. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσει ο Δήμος Ηρακλείου θα έχει τη δυνατότητα να τα επενδύσει σε θέματα ποιότητας. Ο Δήμος Ηρακλείου έχει δώσει την τελευταία 4ετια πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ στο κομμάτι του αθλητισμού. Είμαστε εδώ για τον αθλητισμό, για να γίνει το Ηράκλειο Περιφερειακή πρωτεύουσα του Αθλητισμού".

"Η ενεργειακή εξοικονόμηση πρέπει να μπει στη ζωή όλων μας", δήλωσε ο κ. Δημήτρης Αλμπαντακης, μηχανολόγος μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου

"Ήταν ένα προκλητικό... έργο. Δεν είχαμε μελετήσει στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο", ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Κατσαπρακακης, αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης.

Πηγή:
Cretalive
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.