Ανακοίνωσε κέρδη για 29η σερί χρονιά η Μπάγερν!

14:30 | 26/11/2021

Η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε τη σεζόν 2020-21 με τα οικονομικά της σε τάξη, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις λόγω της έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού. 

Ο οικονομικός διευθυντής, Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν, παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του βαυαρικού συλλόγου λέγοντας ότι «είχαμε πτώση στον τζίρο, αλλά κλείσαμε σε κέρδη και τα δύο χρόνια, κι αυτό είναι ένα απαράμιλλο αποτέλεσμα».

Ο σύλλογος υπέστη απώλεια εσόδων λόγω Covid-19, αρχής γενομένης από τα έσοδα του σταδίου, λόγω της απουσίας κοινού σε όλους τους αγώνες που διεξήχθησαν στην «Allianz Arena». Ταυτόχρονα, ο αρνητικός αντίκτυπος μετριάστηκε με τη μετακίνηση ορισμένων αγώνων από τη σεζόν 2019-20 στην περίοδο 2020-21.

Η σχετική μετατόπιση των εσόδων και των δαπανών είχε σημαντική επίδραση στα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Ο συνολικός τζίρος του ομίλου τη σεζόν 2020-21 έφτασε τα 643,9 εκατ. ευρώ, αποφέροντας κέρδη, τα οποία μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ.

«Η προσεκτική διαχείριση και το να μην ξοδεύουμε περισσότερα από όσα εισπράττουμε συνέβαλε στο γεγονός ότι καταφέραμε να καταγράψουμε ένα μικρό κέρδος. Έχουμε 72,3% μετοχικό μερίδιο στην Μπάγερν Μονάχου AG, μοναδικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Ντρέσεν.

Συνολικά, η Μπάγερν είχε καταγράψει έως και 155 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα μόνο το οικονομικό έτος 2020/21, λόγω του κορονοϊού, αλλά οι επιτυχίες της χρονιάς 2019-20 μπόρεσαν να απορροφήσουν κάποιες απώλειες.

Ο Όλιβερ Καν, διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν AG, σχολίασε:

«Η πανδημία ήταν μια τεράστια πρόκληση για το ποδόσφαιρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Μπάγερν. Από τις 8 Μαρτίου 2020 έχουμε παίξει πολύ λίγα παιχνίδια με κοινό στην Allianz Arena. Παρά αυτές τις συνθήκες, πιστεύω ότι τα έσοδα και τα κέρδη την περασμένη οικονομική χρήση πήγαν καλά. Φυσικά, βάση γι΄ αυτό ήταν η σπουδαία εμφάνιση της ομάδας μας τη σεζόν 2020-21, με κορυφαίο τον ένατο συνεχόμενο τίτλο της Μπουντεσλίγκα».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.