Ανταγωνιστικό το ''Ηράκλειο'' απέναντι στον Ολυμπιακό

14:30 | 02/07/2022

Την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων ΟΠΑΠ κατέκτησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε δύσκολα με 62-54 του Ηρακλείου - στην 6η θέση οι Παίδες του Μακράκη

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 18-14. Οι Κρητικοί ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και πήραν προβάδισμα με 34-31 λίγο πριν την ανάπαυλα.

Το ίδιο σκηνικό, με ένα μικρό προβάδισμα του Ολυμπιακού, συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν η ομάδα του Πειραιά με τον Σεγκούρα προηγήθηκε με 52-43. Το Ηράκλειο όμως έφερε και πάλι το παιχνίδι στα.. ίσια (52-52, 4:54 πριν το φινάλε με καλάθι του Μουτάφη), αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος στο τέλος και πήρε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 14-18, 34-33, 44-52, 54-62

Διαιτητές: Χατζηχαρίσης-Αγραφιώτης Γρ.

Ηράκλειο (Μακράκης): Μακράκης 2, Σπινθουράκης, Κουγιουμουτζής 15, Κανατάκης 9, Γενιτσαρίδης 18(11ρ.), Σαραντουλάκης 2, Βασιλάκης 2, Σαβουλίδης, Μουλιανιτάκης, Μουτάφης 6.

Ολυμπιακός (Μπάρλος): Μπουρνελές 8(1), Αγγελόπουλος 4, Αρέστης 2, Λάτσης, Ολύμπιος, Χρυσοφάκης, Σαλταρίκος, Σαπλαούρας 6(2), Σεγκούρα 28, Αμπόση 8(12ρ.), Παπασταύρου 6(2).

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ
Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε το βιντεο του αγώνα ΕΔΩ

Δηλώσεις

Βενιαμίν Αμπόση (παίκτης Ολυμπιακού): «Κάναμε ότι μπορούσαμε ειδικά χθες, αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε στην τετράδα. Θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες. Προχωράμε πιο δυνατά».

Αλέξανδρος Μακράκης (παίκτης Ηρακλείου): «Προσπαθήσαμε να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι, απέναντι με μια πολύ δυνατή και δουλεμένη ομάδα. Ήμασταν κοντά στο σκορ σχεδόν σε όλο τον αγώνα, όμως στο τέλος αγχωθήκαμε και κάναμε λάθη που δε χρειαζόταν. Γενικά όμως δείξαμε μια καλή εικόνα σε όλη τη διοργάνωση».

Γιάννης Τζώρτζης (παίκτης Ηρακλείου): «Είχαμε μια πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση, καθώς κοντράραμε ομάδες υψηλού επιπέδου. Χάσαμε την πρόκριση στην τετράδα στις λεπτομέρειες (απώλεια του ψηλού λόγω τραυματισμού και λάθη στα τελευταία λεπτά στον αγώνα με τον Προμηθέα). Στην δεύτερη φάση κάναμε δύο καλές νίκες και η σημερινή ήττα δε μας πτοεί καθώς ήταν καλό το συνολικό μας πρόσωπο στη διοργάνωση».

*Μετά το τέλος του αγώνα το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Λάμπρος Τάκης, παρέδωσε το αναμνηστικό για τη συμμετοχή στον Ολυμπιακό και ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ για το Νότο, Κώστας Τσαρτσαρής, στο Ηράκλειο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.