ΑΠΙΘΑΝΗ ανατροπή: Το γύρισαν από το -26 οι Γκρίζλς!

09:10 | 22/04/2022

Πήραν πίσω το προβάδισμα έδρας (2-1) από τους Τίμπεργουλβς με μνημειώδη ανατροπή - μεγάλες νίκες για Ουόριορς και Μάβερικς

Στα φετινά Playoffs του NBA δεν ξέρεις τι σου... ξημερώνει! Break, ανατροπές και μεγάλες νίκες σε μια συναρπαστική διαδικασία. Ίσως, την ανατροπή της χρονιάς έκαναν στο 3ο ματς της σειράς οι Γκριζλς οι οποίοι βρέθηκαν στο -26 πάνω από μια φορές με τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα και τελικά επικράτησαν με 104-95, κάνοντας το 2-1 στη σειρά για τα playoffs του NBA.

Οι «αρκούδες» έπαιξαν τρομερό μπάσκετ στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Ντέσμοντ Μπέιν (26π, 6ρ, 2ασ) και Τζα Μοράντ (16π, 10ρ, 10ασ) γύρισαν ένα χαμένο – όπως έδειχνε – παιχνίδι. O Ντ' Άντζελο Ράσελ ήταν πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους, έχοντας 22 πόντους (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ), ενώ ο Άντονι Έντουαρντς ακολούθησε με 19 πόντους (με 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ) και ο Πάτρικ Μπέρβελι πρόσθεσε 14 πόντους (με 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα).

Σπουδαία νίκη και για τους Μάβερικς στην έδρα των Τζαζ, με τον Μπράνσον να έχει ''ντυθεί'' Ντόντσιτς στα τελευταία δύο ματς. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ / σούτινγκ γκαρντ πέτυχε 31 πόντους, ενώ είχε ακόμα 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 35:05 επτά συμμετοχής. Πολύτιμη η συνειφορά για τους φιλοξενούμενους από τους Σπένσερ Ντινγουίντι και Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ με 20 και 14 πόντους, αντίστοιχα.Οι Τεξανοί μετά την ήττα από τους Τζαζ στην πρεμιέρα των playoffs του NBA στο Ντάλας, καθώς επικράτησαν με 126-118 μέσα στο Σολτ Λέικ. Η Γιούτα πάλεψε να κάνει την ανατροπή με τους Ντόνοβαν Μίτσελ (32 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 μπλοκ) και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (24 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ), όμως οι Μάβερικς είχαν τις λύσεις στις κρίσιμες φάσεις και έτσι μπόρεσαν να «σβήσουν» την ήττα στην έδρα τους.

Από την άλλη, οι Ουόριορς κέρδισαν για 3η φορά τους Νάγκετς, πρώτη στο Ντένβερ. Με τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Τζόρνταν Πουλ να έχουν μαζί 80 πόντους, αλλά και τον Ντρέιμοντ Γκριν να βγάζει μεγάλες άμυνες στο φινάλε, οι Ουόριορς νίκησαν στο Ντένβερ τους Νάγκετς με 118-113 κι έκαναν το 3-0 στη σειρά. Το Γκόλντεν Στέιτ χρειάζεται άλλη μια νίκη για να προκριθεί ενώ η ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς ψάχνει ένα θαύμα, καθώς καμία ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει επιστρέψει από αυτό το σημείο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.