​Από την Αταλάντα, στη Δαμάστα

21:03 | 26/03/2021

Ασταμάτητη στις μεταγραφές η Δαμάστα

Μετά την απόκτηση του Μαρίνου Σεραφειμίδη, η Δαμάστα ανακοίνωσε και τον Μιχάλη Τσαμπουράκη.

Η ανακοίνωση:

«Ένα από τα πιο αξιόλογα ταλέντα του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου, που πέρυσι έστρεψε όλους τους προβολείς πάνω του λόγω ενός σπουδαίου βήματος στο εξωτερικό, έβαλε στο ρόστερ της η Δαμάστα.

Στα κυανόλευκα ντύθηκε ο Μιχάλης Τσαμπουράκης, ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετικές περγαμηνές και λαμπρό μέλλον.

Άλλωστε αποτέλεσε επιλογή της ιταλικής Αταλάντα την περσινή σεζόν, πήγε στο Μπέργκαμο και ξεκίνησε προπονήσεις με την Κ17 του συλλόγου αλλά η πανδημία του κορωνοϊού έφερε την διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην Ιταλία και ο 18χρονος επιθετικός επέστρεψε στην Κρήτη. Ωστόσο πάντα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Ιταλών οι οποίοι θα παρακολουθούν την πορεία του και την εξέλιξή του.

Ο Μιχάλης Τσαμπουράκης μυήθηκε στα πρώτα… μυστικά του ποδοσφαίρου στην Ακαδημία του Λίντο ενώ σε ηλικία 13 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε στα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας, στον ΟΦΗ ’94 και στην Κ17 Super League.

Παράλληλα αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος των Μικτών Ομάδων Παίδων και Νέων ΕΠΣΗ, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Κρήτης και συμμετέχοντας σε δύο τελικούς Ελλάδας, το 2017 με την Μικτή Παίδων και το 2018 με τη Μικτή Νέων. Μάλιστα στον τελικό του 2018 είχε προπονητή τον Γιάννη Χατζησεβαστό με τον οποίο θα συνεργαστεί τώρα και στον ΑΟ Δαμάστας.

Το καλοκαίρι του 2019 έδειξε ενδιαφέρον η Αταλάντα και λίγους μήνες αργότερα ετοίμαζε τις βαλίτσες τους για την Ιταλία και το Μπέργκαμο. Το όμορφο ταξίδι του όμως σε μια από τις καλύτερες Ακαδημίες της Ευρώπης δεν συνεχίστηκε λόγω της πανδημίας.

Το περσινό καλοκαίρι ο Τσαμπουράκης παραμένοντας στο Ηράκλειο, πήρε μεταγραφή για την Κ19 του Εργοτέλη, απ’ όπου και τον απέκτησε ο ΑΟ Δαμάστας, δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίπεδο Γ’ Εθνικής.

Το Δ.Σ. του ΑΟ Δαμάστας καλωσορίζει τον Μιχάλη Τσαμπουράκη και του εύχεται υγεία και επίτευξη των συλλογικών και προσωπικών του στόχων. »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μιχάλης Τσαμπουράκης περιγράφει όσα έζησε στο Μπέργκαμο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.