Αποκλεισμός σοκ για τον Στέφανο Τσιτσιπά

08:12 | 11/08/2022

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας, στην πρεμιέρα του στο Canadian Open γνώρισε την ήττα με 2-0 (7-5, 7-6) σετ από τον Βρετανό, Τζακ Ντρέιπερ (Νο82).

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Έλληνας τενίστας δεν έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας πολλά αβίαστα λάθη, ειδικά από το forehand (27 σύνολο), ενώ και το service του δεν δούλεψε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Μία αρκετά άσχημη εμφάνιση, η οποία έφερε τη λογική ήττα από τον 20χρονο Βρετανό που ακολούθησε το πλάνο του που έδειξε ότι είχε, έβγαλε συνέπεια στο service του, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα "δώρα" που του έδινε ο Τσιτσιπάς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα περασμένα πρώτα service, με το ποσοστό του να μην ξεπερνάει το 45%. Αυτό και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Ντρέιπερ να βρει πρώτος break παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 και στη συνέχεια με 3-1 χάρη σ’ ένα σχετικά εύκολο hold.

Αν και ο Τσιτσιπάς συνέχισε να δυσκολεύεται στο service του κατάφερε να μειώσει σε 3-2, αφού χρειάστηκε να σβήσει ένα ακόμη break-point, ενώ αμέσως μετά πήρε πίσω το χαμένο του service (3-3) στο μοναδικό service-game του Ντρέιπερ στο 1ο set που οι επιστροφές δούλεψαν εξαιρετικά για τον Έλληνα τενίστα.

Το σερί συνεχίστηκε με τον Νο5 του κόσμου να κρατάει και πάλι δύσκολα το service του (4-3), όμως το πρόβλημα με τα πολλά αβίαστα (19 σύνολο στο set) συνεχίζονταν και ειδικά από το forehand (13).

Το καθοριστικό break για τον Ντρέιπερ ήρθε σε ένα πολύ άσχημο σημείο για τον Τσιτσιπά, καθώς ο Βρετανός πήρε προβάδισμα με 6-5, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set κάτι που έκανε παρά το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 15/30.

Στις αρχές του 2ου set τα ποσοστά του Τσιτσιπά στο service μπορεί να παρουσίασαν μικρή βελτίωση ωστόσο το hold ερχόταν πολύ δύσκολα, σβήνοντας μάλιστα νέο break-point στο 1ο service-game.

Από την άλλη εκεί που βελτιώθηκε αισθητά ήταν στις επιστροφές, ενώ όσο περνούσε η ώρα "διάβαζε" καλύτερα το service του Βρετανού. Αρχικά έστειλε το μήνυμα με το break-point στο 2ο game του 2ου set το οποίο “έσβησε” ο Ντρέιπερ (1-1), όμως στο επόμενο service-game του 20χρονου κατάφερε να φτάσει σε break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον Βρετανό, που έφτασε σε τριπλό break-point (0/40) κυρίως από τα τραγικά λάθη του Τσιτσιπά, ο οποίος με τρεις σερί πόντους ισοφάρισε, αλλά και πάλι μετά από δύο αβίαστα λάθη το game πήγε στον Ντρέιπερ που μείωσε σε 3-2 και αμέσως μετά σε 3-3 έπειτα από ένα τρομερό hold όπου έσβησε συνολικά 4 break-points του Έλληνα τενίστα που είχε προηγηθεί με 0/40.

Με τους δύο παίκτες από εκεί και πέρα να κρατούν σχετικά εύκολα το service τους το σετ οδηγήθηκε στο tie-break με τον Τσιτσιπά να φτάνει πρώτος σε mini break (2/1) μετά από μια εξαιρετική επιστροφή που γύρισε σε επίθεση και τελείωμα στο φιλέ, όμως με το 25ο αβίαστο λάθος από το forehand το…έδωσε πίσω στον Ντρέιπερ (2/2).

Ο Βρετανός βρήκε και νέο mini break και πάλι από τραγικό αβίαστο forehand στην ευθεία από τον Τσιτσιπά και πάλι σε άσχημο σημείο (5/4) και κρατώντας το service του έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και στην πρόκριση στον επόμενο γύρο αφήνοντας εκτός τουρνουά τον Τσιτσιπά.

Πηγή: Tennis24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.