Άρης και δεν είναι καλά

Απόψεις

Ο ΟΦΗ θα βρει απέναντί του έναν προβληματικό Άρη και έχει την ευκαιρία για ένα σημαντικό διπλό

Περιμέναμε πώς και πώς να γράψουμε το δημοσιογραφικό κλισέ «αντίστροφη μέτρηση για τα πλέι οφ». Κι όμως, είναι πραγματικότητα, αφού εδώ και μέρες οι ομάδες μπήκαν σε τροχιά... restart για τη σέντρα το διήμερο 6/7 Ιουνίου.

Ο ΟΦΗ ήταν από τις ομάδες που εξ αρχής ήταν υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος και της διεξαγωγής των πλέι οφ. Πλέον, με τα εμπόδια να έχουν ξεπεραστεί, η ομάδα του Σίμου ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Σαββάτου (21:30) με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κι εδώ ακριβώς έρχεται το ερώτημα: ποιον ακριβώς Άρη θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη ο Όμιλος;

Από τη διακοπή του πρωταθλήματος ελέω κορωνοϊού μέχρι τώρα, ο Άρης που γνωρίζαμε είναι μία ομάδα στο... χείλος της καταστροφής. Ήρθε το ban και η απαγόρευση μεταγραφών και έκανε άνω-κάτω το σύλλογο, την ώρα που οι επικεφαλής έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα των συμβολαίων. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 14 συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και μάλιστα πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών των «κίτρινων».

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς φρόντισαν να συμφωνήσουν με τον Ένινγκ ανακοινώνοντας την ανανέωση του συμβολαίου μαζί του. Σε αυτό το θέμα, ο Άρης έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο, αλλά στα υπόλοιπα περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις.

Και μέσα σε αυτά, υπάρχουν τα πλέι οφ. Με δεδομένο, πλέον, ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα γλιτώσει την τιμωρία άρα θα μείνει και εφέτος εκτός Ευρώπης, ο Άρης ρίχνεται στη μάχη του έξτρα πρωταθλήματος χωρίς ουσιαστικά κανένα κίνητρο. Μόνο για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στην εξάδα και το ψυχολογικό αντίκτυπο αυτής.

Από την άλλη ο ΟΦΗ μπαίνει στα πλέι οφ χωρίς πολλούς «πονοκεφάλους». Οι περισσότεροι αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι και δη την απουσία του Κοσμά Τσιλιανίδη που τραυματίστηκε σοβαρά. Η κρητική ομάδα δεν έχει εξωαγωνιστικά θέματα να την απασχολούν και αυτά που εκκρεμούν (ανανεώσεις συμβολαίων και μεταγραφικά) ήδη έχουν μπει σε μία σειρά και θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους.

Κρίνει η ψυχολογία τα αποτελέσματα; Ασφαλώς και την κρίνει. Από τη μία ο Άρης με ποδοσφαιριστές προβληματισμένους με την όλη κατάσταση, να εμπλέκονται σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια και ταυτόχρονα το μέλλον να είναι άγνωστο ως προς το «τι ξημερώνει» για το σύλλογο. Από την άλλη ο ΟΦΗ που θέλει να μπει με την ορμή της κανονικής περιόδου, να συνεχίσει το ίδιο καλό ποδόσφαιρο και να απολαύσει, χωρίς άγχος, τα πλέι οφ.

Είναι από τις φορές εκείνες που ο ΟΦΗ μπαίνει στο γήπεδο ως φαβορί. Αυτό, βέβαια, από τους επικεφαλής δεν πρόκειται να το ακούσετε αφού κρατούν χαμηλούς τόνους. Υπάρχει, βέβαια και η αντικειμενική δυσκολία λόγω της μεγάλης αποχής από την αγωνιστική δράση. Πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες άρα ξεκινούν από κοινή αφετηρία. Στο θέμα, όμως, της ψυχολογίας και της ηρεμίας, ο ΟΦΗ μπαίνει με... διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Παίζει με μία «τραυματισμένη», ψυχολογικά, ομάδα, χωρίς κόσμο στο γήπεδο και χωρίς να έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Οκ, είθισται τα «πληγωμένα θηρία» είναι και τα πιο επικίνδυνα και ο Άρης είναι τέτοιο, αλλά ο ΟΦΗ έχει τις δυνατότητες και το μομέντουμ να ρίξει το... τελειωτικό χτύπημα και να αρχίσει ιδανικά τα πλέι οφ.

Το να κλείσει τη χρονιά αήττητος σε τρεις αναμετρήσεις απέναντι στον Άρη θα είναι και μία απάντηση σε μία ιδιότυπη «κόντρα» που δημιούργησε μερίδα του Τύπου και συγκεκριμένες αρθρογραφίες. Λες και υπήρχε ποτέ δίλημμα για το ποια ομάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και είναι ένα καθαρό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Καιρός είναι το Σάββατο να τελειώσει μία και καλή και αυτή η συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας Ευρωπαίος ΟΦΗ

«Ο τραυματισμός του Τσιλιανίδη ήταν θέμα συντονισμού»

Η αποκάλυψη Ρόκα φέρνει χαμόγελα στον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.