Αυγενάκης: «Αποφασισμένοι στη μάχη ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες»

18:43 | 19/11/2020

Συνέντευξη Τύπου, εν όψει της συγκρότησης της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α), σε εφαρμογή της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τους χειραγωγημένους αγώνες, παρέθεσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είμαστε αποφασισμένοι και στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στη χειραγώγηση των αγώνων. Υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση και δημιουργείται το πλαίσιο, η δομή σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, που αποτελεσματικά και με θεσμικό τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό. Η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων είναι ένα ομαδικό άθλημα. Και για πρώτη φορά με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ενώνουν δυνάμεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι Αρχές του κράτους για να προστατέψουμε τον αθλητισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης αθλητικής μεταρρύθμισης, απέναντι σ’ ένα παγκόσμιο φαινόμενο διαφθοράς που –δυστυχώς- η Ελλάδα διακρίνεται.

Μάλιστα, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού ότι σε ότι αφορά στην Σύμβαση Μακόλιν και στην υλοποίηση της Εθνικής Πλατφόρμας, η χώρα μας –από τις μόλις επτά της Ευρώπης που την εφαρμόζουν- πρόλαβε ακόμα και τις συστάσεις των FIFA/UEFA στην Ολιστική Μελέτη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.