Αυστραλία: Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, προπονητής ασελγούσε σε νέους αθλητές

14:18 | 08/10/2021

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, το οποίο έλαβε χώρα στην Αυστραλία.

Κατηγορούμενος για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση σε νέους αθλητές είναι ο πρώην προπονητής της κολύμβησης στην Αυστραλία Τζον Ράιτ.

Η υπόθεση έχει να κάνει με 20 τουλάχιστον περιστατικά, τα οποία συνέβησαν στα τέλη της δεκαετίας ΄80, με τις καταγγελίες να ξεκινούν από το 2009 και να φτάνουν μέχρι σήμερα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση άνοιξε και πάλι από την Αστυνομία, μετά από έρευνα του ABC, η οποία αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος προπονητής είχε κακοποιήσει μεταξύ άλλων τους Σέιν Λιούις, Κόλιν Μάρσαλ, Τόμπι Μπλάντελ και Πολ Σίρερ. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν αυτός, που βγήκε πρώτος μπροστά και αποκάλυψε τα όσα περνούσε ο ίδιος και οι άλλοι αθλητές από τον τότε προπονητή τους.

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι καταγγελίες αυτές είναι υπόνοιες, τις οποίες η ομοσπονδία κολύμβησης της χώρας είχε αποσιωπήσει ενώ μεταξύ άλλων, μέλη της φέρονται να γνώριζαν τα όσα έπραξε σε διάστημα 18 μηνών μέσα στο αυτοκίνητό του δράστη αλλά και στο ενοικιαζόμενο σπίτι του στην Χρυσή Ακτή.

Από την πλευρά τους τα πρόσωπα που καταγγέλλουν τον Ράιτ υποστηρίζουν ότι η αστυνομία αδράνησε και ότι δεν κινήθηκε άμεσα κατά του προπονητή, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα νεαρά αγόρια να πέσουν θύμα του. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί πως από την πλευρά της ομοσπονδίας το μόνο που αρκέστηκε να ανακοινώσει ήταν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν κάποια απόφαση, καθώς δεν υπήρχε επίσημη καταγγελία από αθλητή όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ράιτ αντικαταστάθηκε από τον Πίτερ Γκάρτρελ, ο οποίος είχε πει ότι η συμπεριφορά του προκατόχου του ήταν «ύποπτη» από την αρχή, καθώς επίσης και ότι διαπίστωσε «ψυχολογικά τραύματα» στους αθλητές, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τι είχε συμβεί προτού αναλάβει την θέση αυτή. Ένα από τα θύματα του Ράιτ, ο Σέιν Λιούις βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε ηλικία 47 ετών νεκρός, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες με την οικογένεια του να κάνει λόγο για αυτοκτονία, που σχετίζεται με την υπόθεση.

Ο Λιούις, ο οποίος όταν κακοποιήθηκε ήταν 12 ετών, κάτι που είχε σαν συνέπεια να του μείνουν ψυχολογικά τραύματα είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει ξανά το 2010, όταν και είχε αποκαλύψει στην οικογένεια του τι είχε συμβεί…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.