Αυτή θα κατακτήσει το Champions League

Απόψεις

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και ο Γιάννης Χαμαλάκης αναλύει στο Capitano.gr τα τρία φαβορί για τον φετινό τίτλο

Από χθες, γνωρίζουμε τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το Champions League αποδεικνύει ακόμα μια χρονιά την ποιότητα της σαν διοργάνωση, υψηλό επίπεδο αγώνων, σπουδαίοι σύλλογοι.

Αυτές είναι οι 16 ομάδες που θα αγωνιστούν σε νοκ άουτ αγώνες τον Φεβρουάριο για μια θέση στα προημιτελικά. Άλλες εύκολα, άλλες προκρίθηκαν την τελευταία στιγμή, για τους περισσότερους το Champions League ξεκινάει από την επόμενη φάση.

ΟΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Ξεκινώντας από τις ομάδες που τερμάτισαν στην 2η θέση, τις θεωρητικά ανίσχυρες. Νομίζω ότι τουλάχιστον τρεις θα μπορούσαν να βρισκόντουσαν στους ισχυρούς (Ατλέτικο Μ. - Μάντσεστερ Γ. - Λίβερπουλ), ο Άγιαξ που εντυπωσίασε στους ομίλους, η ποιοτική αλλά και ανώριμη Τότεναμ, η αλλοπρόσαλλη Ρόμα καθώς και οι Σάλκε και Λυών που δεν νομίζω να έχουν τύχη να προχωρήσουν παραπέρα. Ποτέ μην λες πότε, ο Φεβρουάριος είναι μακριά, οκ δεκτό. Μια πρώτη εκτίμηση κάνουμε με βάση τι έχουμε δει έως τώρα και τι περιμένουμε να δούμε.

DuP4GKXX4AEb126.jpg#asset:56329


ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ

Πάμε και στους ισχυρούς. Και εδώ μπορούμε να χωρίσουμε σε κατηγορίες τις ομάδες. Σίγουρα, μια κατηγορία μόνη της η Πόρτο. Βρέθηκε σε έναν ισορροπημένο όμιλο χωρίς μεγάλη ποιότητα και πέρασε ως πρώτη. Η φετινή Ντόρτμουντ δεν ''αστειεύεται'' όμως ο Φεβρουάριος είναι μακριά και αν βρεθεί απέναντι στην Τότεναμ (για π.χ) θα δυσκολευτώ να βρω φαβορί. Φυσικά, σε αυτό το γκρουπ υπάρχουν τα γνωστά τρία ''μεγαθήρια'' που δεν λείπουν ποτέ: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα, οι πλούσιες Μάντσεστερ Σίτι - Παρί και η Γιουβέντους.

Η άμυνα της Μπάγερν Μονάχου φοβάμαι πως σε κάποιο νοκ άουτ θα την προδώσει ενώ και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά και η πιο μπερδεμένη από όλες στο γκρουπ των ισχυρών. Δεν θα πόνταρα σε καμία από τις δύο για το τρόπαιο.

Την Ντόρτμουντ την έχω ικανή για όλα, παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα και αυτό δείχνει πολλά. Την Τότεναμ δεν την πιστεύω για το Champions League, εκτιμώ ότι ''τρύπησε'' το ταβάνι της. Η φιλόδοξη Σίτι έχει τις προϋποθέσεις για την υπέρβαση όμως έχει ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ: την Premier League. Ο ανταγωνισμός του Αγγλικού πρωταθλήματος ίσως της στοιχίσει.

  • Κάπως έτσι καταλήγω σε τρεις ομάδες. Αυτές θεωρώ επικρατέστερες για να σηκώσουν το κατακτήσουν το φετινό Champions League: Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα - Παρί. Με τη σειρά που τις αναφέρω... 

DIDBKGVYW5CZ5HRTEXKFREP62M.jpg#asset:56333


ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ

Τα τελευταία χρόνια η ''Μεγάλη Κυρία'' έχει αποδείξει ότι βρίσκεται ξανά στο υψηλότερο επίπεδο. Συχνά φτάνει ψηλά στο θεσμό, τα νοκ άουτ της ταιριάζουν ενώ η φημισμένη άμυνα της αποτελεί το μεγάλο της ''όπλο''. Το πρωτάθλημα αργά ή γρήγορα θα το πάρει, η προσθήκη Ρονάλντο την ανεβάζει επίπεδο, έχει καλό προπονητή και ένα ρόστερ γεμάτο. Συν τοις άλλοις, νομίζω ότι στους ομίλους έχει κάνει μια από τις πλέον πειστικές εμφανίσεις, το 1-0 στο Μάντσεστερ επί της Γιουνάιτεντ.

lionel-messi-barcelona-alaves_cj5rtcbfim141me3svij42myr.jpg#asset:56331


ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΙ

Ξεκάθαρα, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε τροχιά αναδόμησης. Δεν είναι η Μπαρτσελόνα προ πενταετίας, έχει εμφανείς αδυναμίες αλλά έχει και... Μέσι. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μαζί με Σουάρες - Κουτίνιο αλλά και τον καλό χαφ Αρτούρ είναι η δύναμη των Καταλανών. Επίσης ομάδα που αμυντικά ''χωλαίνει'' όμως και εμπειρία διαθέτει και το ''Know how'' για να πάει μέχρι το τέλος.

default.jpg#asset:56330


ΠΑΡΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η φετινή Παρί μου αρέσει πολύ. Εμφανίζεται πιο έμπειρη από τα τελευταία χρόνια, ο Τούχελ έχει δέσει με την ομάδα, ο Βεράτι είναι σημείο αναφοράς στα χαφ ενώ η τριάδα Μπαπέ - Νειμάρ - Καβάνι είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη. Μεγάλο πλεονέκτημα ότι μετά τον Φεβρουάριο τα παιχνίδια στο Σαμπιονά θα είναι... διαδικαστικού χαρακτήρα, η ομάδα του Παρισιού συγκαταλέγεται στα φαβορί για τον τίτλο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.