Αυτός ήταν ΟΦΗ: Ψυχή, ηρωισμός και άριστη τακτική!

11:00 | 29/12/2022

Ο ΟΦΗ είχε άντερα, πήγε να κλείσει το σπίτι του Παναθηναϊκού, αλλά κόντρα σε όλα λύγισε. Του Δ. Καρυωτάκη.

Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης

Πήγαμε να τους κλείσουμε το σπίτι. Πήγαμε να το πάρουμε με ψυχή, ηρωισμό και άριστη τακτική αλλά δεν αντέξαμε. Πέσαμε ηρωικά στο 97’ αλλά χαλάλι!

Αυτή η ομάδα έβγαλε επιτέλους καρδιά, τσαγανό, τσαμπουκά και φλέρταρε χωρίς να φάει φάσεις, έτοιμη να γίνει η πρώτη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος που θα κέρδιζε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Γιατί ο ΟΦΗ έβαλε τα πιο δύσκολα στο φετινό Παναθηναϊκό. Τον έκανε να νιώσει πως η ήττα ήταν πιο κοντά από ποτέ. Κι αν δεν υπήρχε αυτή η κόντρα πάνω στο Διαμαντή θα φεύγαμε και με το διπλό από τη λεωφόρο!

Αλήθεια ποιος να το πίστευε όταν ο Γιουχού τίναζε στον αέρα το όποιο σχεδιασμό της ομάδας από το 9’ πως στον ΟΦΗ θα άφηνε μια στυφή γεύση αυτό το 1-1; Πως θα έβρισκε σκυμμένα κεφάλια αυτή η ισοπαλία;

Αυτή η ισοπαλία ήταν μια νίκη για τον ΟΦΗ κι ας σπατάλησε το τρίποντο ουσιαστικά στην τελευταία απελπισμένη προσπάθεια των πράσινων. Κρίμα κι άδικο για αυτή την κατάθεση ψυχής. Για 10 που παίζανε σαν 12 και 15. Που κάλυπταν χώρους και δεν άφηναν ανάσα στους αντιπάλους. Που ήταν τακτοποιημένοι και στοχοπροσηλωμένοι. Που δεν φοβήθηκαν το παραμικρό, αλλά και που έδειξαν άντερα αγωνιστικά σε ένα γήπεδο που από κολαστήριο στην αρχή το μετέτρεψαν σε νεκροταφείο! Που ήταν πραγματικοί άνδρες όπως είπε και ο Νταμπράουσκας στις δηλώσεις του στην Cosmote, μετά το τέλος του αγώνα.

Δεν πειράζει όμως! Κρατάμε τον έναν βαθμό και δείχνουμε το δρόμο. Μ’ αυτήν την ψυχή και το δυναμισμό η ομάδα όχι μόνο δεν θα κινδυνέψει αλλά θα πάει και καλά. Γιατί έβγαλε πράγματα στη Λεωφόρο που δεν τα είχε βγάλει μέχρι χτες και έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης.

Μένει βέβαια η πίκρα, αλλά και ένα πείσμα πως αυτόν τον ΟΦΗ μην τον μετράτε ως δεδομένο. Είναι εδώ και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα!

ΥΓ: Κι ένα μπράβο στο Νταμπράουσκας που έβαλε τα γυαλιά στο Γιοβάνοβιτς κι έδειξε πόσο καλός προπονητής είναι (αφήνοντας πολλούς πονεμένους στη Λεωφόρο που τον αντιμετώπισαν λες και είναι κανάς προπονητής της σειράς). Τώρα πρέπει να πάρει και την ενίσχυση που περιμένουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λεβέντης ο ΟΦΗ στη Λεωφόρο, έχασε τη νίκη στο 97'!

Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο

Νταμπράουσκας: «Είμαι περήφανος»

Στο Ηράκλειο για να δοκιμαστεί στον ΟΦΗ ο Βαλεντίν Ζέκχοφ

Απίστευτο: Ο Νταμπράουσκας ρωτήθηκε γιατί ο ΟΦΗ ήταν... αποκρουστικός

Συγκλόνισε ο Τσιλιανίδης: «Δεν τα παρατάω, δεν φοβάμαι κανέναν!»

Περήφανος και ο Μπούσης για το αποτέλεσμα: «Δείξαμε μεγάλη καρδιά»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.