Αυτός ο πόνος είναι γλυκός

Απόψεις

Τι προτιμάτε; Μια βαριά ήττα μετά από κακή εμφάνιση ή μία ήττα σαν αυτή στο Πανθεσσαλικό;

Υπάρχει μία γενικότερη ποδοσφαιρική αντίληψη στους φιλάθλους ότι είναι προτιμότερη μία βαριά ήττα μετά από μία κακή εμφάνιση παρά μία ήττα ενώ δικαιούσαι κάτι παραπάνω. Η συζήτηση αυτή επανήλθε μετά την εμφάνιση του ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό και την ήττα από τον Βόλο.

Το άκουγες την επόμενη μέρα στα καφενεία και τις καφετέριες. Το διάβαζες στα social media. Ο κόσμος του ΟΦΗ ήταν ξενερωμένος, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, όχι για το αποτέλεσμα αυτό καθ' αυτό, αλλά για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δημιούργησε τόσες φάσεις, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο ειδικά στο β' μέρος και δεν μπόρεσε να πάρει ως ανταμοιβή έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Για θυμηθείτε τι γινόταν πέρυσι στα αρνητικά αποτελέσματα του ΟΦΗ. Γκρίνια και απογοήτευση. Κριτική, ενίοτε ισοπέδωση και απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον. Δείτε εφέτος τη διαφορά. Ο ΟΦΗ χάνει, αλλά σου μένει αυτή η γλύκα για την εμφάνιση και ταυτόχρονα αυτός ο πόνος που δεν κατάφερες να πάρει έστω το λιγότερο.

Ο γλυκός πόνος, που λέμε και στον τίτλο. Ο ΟΦΗ πήγε στο Πανθεσσαλικό να κάνει ό,τι έχει κάνει έως τώρα στο πρωτάθλημα: να παίξει το παιχνίδι του, να βγάλει φάσεις, να σκοράρει. Δεν έκανε το τελευταίο, ήταν άτυχος, έχασε ευκαιρίες, μέχρι και στο δοκάρι πήγε η μπάλα. Μια διαφορετική απογοήτευση, η ξενέρα που λέγαμε.

Ένας διαφορετικός, εφέτος, ΟΦΗ ακόμα και σε αυτό. Μακριά από παθογένειες και εσωστρέφειες. Μία ομάδα που φοράει τις δικές της «παρωπίδες» και πηγαίνει σε κάθε ματς για το καλύτερο δυνατό. Με τον Άρη το πέτυχε, με τον Παναθηναϊκό θριάμβευσε, με τον Παναιτωλικό έκανε αυτό που έπρεπε. Κάποια στιγμή το πράγμα θα στράβωνε, δεν ήρθε όμως η καταστροφή. Για τον απλούστατο λόγο πώς ακόμα και στην ήττα η κρητική ομάδα έβγαλε πολλά από τα θετικά της στοιχεία στο χορτάρι.

Μα, όλα ρόδινα ήταν; Θα ρωτήσει ο «δικηγόρος του διαβόλου». Προφανώς και όχι. Έγιναν λάθη, ειδικά στο α' μέρος, υπήρξαν κενά, φάνηκαν κάποιες αδυναμίες. Μα, αν θυμηθείτε, τα περισσότερα εξ αυτών εμφανίστηκαν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Μόνο που τότε ο ΟΦΗ δεν έφυγε ηττημένος από το γήπεδο. Τώρα που ήρθε η ήττα πολλοί τα μεγαλοποίησαν.

Το θέμα είναι ότι ο ΟΦΗ του Σίμου και των λοιπών, δουλεύει. Και δουλεύει για να βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο που θα φέρνει βαθμούς και θα ικανοποιεί τον κόσμο. Ένα κακό αποτέλεσμα δεν «πετάει» στα σκουπίδια την προσπάθεια. Μην ξεχνάτε ότι ακολουθούν δύο εντός με Αστέρα και Πανιώνιο και παρουσιάζεται μίας μεγάλη ευκαιρία για το απόλυτο.

Μέχρι τότε, όμως, ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να δουλεύει. Για να κάνει τον κόσμο να μιλά για το ωραίο που βλέπει και να ξενερώνει για ήττες που δεν αξίζει. Αυτό δείχνει πόσο μπροστά έχει προχωρήσει ο σύλλογος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ:

4η αγωνιστική: Αποτελέσματα και βαθμολογία

Σχόλιο Δημήτρη Πιτσουλάκη: Οι χαμένες ευκαιρίες, η άμυνα και η επόμενη μέρα

Σχόλιο Κώστα Φερετζάκη: Επιπόλαιος και αναποτελεσματικός

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.