Αυτός ο… θυμός θα τον σώσει

Απόψεις

Ο ΟΦΗ απέτυχε αγωνιστικά στην Τούμπα, όμως οι παίκτες του έβγαλαν… θυμό και ένταση που πρέπει να διατηρήσουν ενόψει των «τελικών» που έρχονται.

Η δυναμική του ΠΑΟΚ, το αήττητο του σερί, η «καυτή» έδρα και τόσα ακόμη στοιχεία που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος δεν αποτελούν δικαιολογία. Ο Όμιλος σαφώς και ήθελε να σταθεί ανταγωνιστικά κόντρα στον «δικέφαλο». Και από τη στιγμή που το έκανε μόνο στα πρώτα 18 λεπτά του ματς η αποστολή του κρίνεται αποτυχημένη.

Υπάρχει δεδομένα διαφορά επιπέδου, ωστόσο ο σύλλογος του Ηρακλείου ήθελε να προβληματίσει τους Θεσσαλονικείς. Δεν τα κατάφερε και πλέον κοιτάζει μπροστά… Ακόμη, πάντως, και μετά απ’ αυτή την άσχημη εμφάνιση, υπάρχει ένα στοιχείο, το οποίο οι «ασπρόμαυροι» οφείλουν να διατηρήσουν στον χαρακτήρα τους ως ομάδα.

Ήταν η πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν, όπου οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έδειξαν μέσα στο γήπεδο ότι δεν τους αρέσει να χάνουν. Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος, όμως αρνούνταν να συμβιβαστούν με την ήττα. Έβγαλαν θυμό, ένταση, ήταν στην… τσίτα και παρά το γεγονός πως το παιχνίδι «στράβωσε» από νωρίς, θέλησαν να δώσουν τη «μάχη» τους μέχρι τέλους.

Ο τσαμπουκάς του Γιακουμάκη, τα «γαλλικά» του Μεγιάδο και γενικότερα το πάθος όλων πρέπει να παραμείνει και στη συνέχεια. Ακολουθούν, εξάλλου, οι «τελικοί» με Ατρόμητο και Ξάνθη, όπου απαιτείται ψυχή και καρδιά. Η παρουσία των Βέρα και Ίσις δίνει σίγουρα άλλη ψυχολογία, οπότε την Πέμπτη και την Κυριακή κόντρα σε Περιστεριώτες και ακρίτες, αντίστοιχα, η διάθεση πρέπει να είναι η ίδια.

Δεν είναι ψέμα πως η παραμονή θα κριθεί στο «Γεντί Κουλε». Και ο κόσμος του ΟΦΗ θα είναι εκεί… Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι ποδοσφαιριστές του Ομίλου καλούνται να παρουσιάσουν σε υψηλό βαθμό όλα τα παραπάνω. Οι «ασπρόμαυροι» οφείλουν, βέβαια, ν’ ακολουθήσουν το πλάνο τους, αλλά στα δύσκολα μετράει πολύ και η ψυχή. Και αν κρατήσουν αυτό το… θυμό, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Είναι λάθος τα δύο σερί εντός έδρας ματς που έρχονται να θεωρηθούν «ζωής ή θανάτου», όμως κάπως έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του ΟΦΗ. Σαν να κρίνονται τα πάντα…

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.