Βάλε φαντασία…

Απόψεις

Ο ΟΦΗ ήθελε, αλλά δεν… ήξερε πως, ενώ στο τέλος κινδύνεψε να χάσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι παράμετροι που έκαναν το ματς με την «Ελαφρά Ταξιαρχία»… ειδικών συνθηκών ήταν πάρα πολλοί. Ο Όμιλος προσπάθησε, ωστόσο στο τέλος πήρε χαμηλό βαθμό ως προς το αποτέλεσμα. Είναι αλήθεια ότι σε… πρώτη φάση προσέγγισε όπως ακριβώς έπρεπε το παιχνίδι.

Ήταν το «αφεντικό», πίεσε τον αντίπαλο και θέλησε ν’ αναπτυχθεί ορθόδοξα. Οι απουσίες των Μεγιάδο, Παπαστεριανού και του ανέτοιμου Νέιρα «έπληξαν» αρκετά το πλάνο του Παπαδόπουλου, αφού όλο το «παιχνίδι» στο ποδόσφαιρο κατοχής παίζεται στη μεσαία γραμμή.

Ακόμη κι έτσι, πάντως,  ο ηρακλειώτικος σύλλογος υλοποιούσε το σχέδιο του. Με πλαγιοκοπήσεις, αλλά και από τον άξονα έφτανε με καλές προϋποθέσεις απέναντι στον Χουάντερσον, όμως μέχρι εκεί… Όλα τελείωναν έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Και αυτό, βέβαια, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η έλλειψη φαντασίας και ιδεών, που θα έδιναν «καθαρές» ευκαιρίες στον ΟΦΗ.

Ο αντίπαλος είχε 8 και 9 παίκτες πίσω από την μπάλα και οι ποδοσφαιριστές του Παπαδόπουλου δεν είχαν τρόπο για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του. Δεν είχαν αυτό το… απρόβλεπτο, που θα δημιουργούσε ρήγματα και θα έφερνε γκολ. Και εκεί πρέπει να δουλέψουν οι «ασπρόμαυροι», που αρχικά έδειξαν υπομονή και διάθεση, αλλά στερήθηκαν δημιουργικού πνεύματος και εμπνεύσεων. Το κομμάτι αυτό πρέπει να διορθωθεί, καθώς η ομάδα του Ηρακλείου θα κληθεί να δώσει και άλλες αναμετρήσεις με τέτοια μορφή, όπου θα είναι το φαβορί.

Αγχώθηκε και τέλος…

Στο δεύτερο ημίχρονο, βέβαια, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Η ανάγκη για νίκη φαίνεται να άγχωσε τους παίκτες του ΟΦΗ, που έκαναν πάρα πολλά αβίαστα λάθη και έκαναν πιο εύκολο το έργο του Απόλλωνα. Η υπομονή χάθηκε και όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι έχαναν και το μυαλό τους. Το σύνολο του Μαντζουράκη, μάλιστα, ξεθάρρεψε, εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε και σε 1-2 περιπτώσεις θα μπορούσε να «κλέψει» το παιχνίδι.

Και αυτό φυσικά είναι ακόμη ένα θέμα που πρέπει ν’ απασχολήσει τον έμπειρο προπονητή, αφού στην επανάληψη η διαχείριση του αγώνα δεν ήταν η απαιτούμενη. Το γκολ δεν ερχόταν και αυτό είχε ως συνέπεια ο ΟΦΗ να επιδοθεί σ’ ένα άναρχο παιχνίδι, το οποίο έφερε μια άσχημη εικόνα. Επειδή, όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού, ήταν ικανοποιητικό το ότι διατήρησε τα σερί του. Για τέταρτη συνεχόμενη αναμέτρηση ο Όμιλος παράμεινε αήττητος, ενώ για τρίτο «κολλητό» ματς δε δέχτηκε γκολ.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.