Βαρύ πένθος για τον χαμό του Γιώργου Παπαβασιλείου

15:15 | 12/03/2020

Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού, ένας σπουδαίος πρωταθλητής που δόξασε την Ελλάδα δεν είναι πια στη ζωή

Ο Κώστας Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Ένας άνθρωπος «προσωποποίηση» της ευγένειας και της αισιοδοξίας, σκόρπισε συγκινήσεις σε γενιές και γενιές που μεγάλωσαν μαζί του και τον είχαν ως πρότυπο αλλά και μια τεράστια προσωπικότητα γνώσεων και προσφοράς στα διάφορα μετερίζια που ήταν ταγμένος να υπηρετεί τον στίβο, ως προπονητής, μέλος ΔΣ της αγαπημένης του ΑΕΚ αλλά και του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020.

Βαρύ πένθος στον ΣΕΓΑΣ στο άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Παπαβασιλείου. Ο Πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος, ο ΓΓ Βασίλης Σεβαστής και τα μέλη του ΔΣ εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του. Αποφασίστηκε να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στην κηδεία και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Ποιος ήταν Γιώργος Παπαβασιλείου

Ο «αέρινος» στηπλίστας που έγραψε χρυσές σελίδες, γεννήθηκε το 1930 στην Αρεθούσα Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου (αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΑΡΗ και της ΑΕΚ) είχε προσωποποιήσει το αγώνισμα των 3.000μ στηπλ (φυσικά εμπόδια) και είχε το προσωνύμιο «αέρινος» για τον τρόπο που περνούσε τα εμπόδια. Είχε καταρρίψει 12 φορές το πανελλήνιο ρεκόρ με πρώτο στις 10 Σεπτεμβρίου 1953 στην Αθήνα με επίδοση 9.30.8 και τελευταίο στις 19 Ιουνίου στην Πράγα με 8.45.8. Κατέκτησε 11 πρωταθλήματα (ανδρών), στέφθηκε 7 φορές Βαλκανιονίκης και δύο χάλκινος, κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στε Μεσογειακούς (1955, 1959), πήρε την 8η θέση στους Πανευρωπαϊκούς του 1958 ενώ αγωνίστηκε και στα προκριματικά του 1962.

Μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης (1956, 8.55.6) και της Ρώμης (1960, 8.51.2).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.