Βολές διαιτητών κατά ΕΠΣΗ

07:56 | 08/10/2019

''Είναι κοινό μυστικό η παραίτηση μέλους της επιτροπής διαιτησίας και μάλιστα για πολύ σοβαρό λόγο, αν αυτό αληθεύει, δώστε την αίτια της παραίτησης για να την μάθει και ο ποδοσφαιρικός κόσμος του Ηρακλείου'' αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του ΣΔΠΗ

Με βολές κατά της ΕΠΣΗ, ο Σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου Ηρακλείου, μέσω επιστολή της στα ΜΜΕ της πόλης, αναφέρει μια σειρά από γεγονότα στα οποία ψάχνει απαντήσεις. Μάλιστα, καταλήγει

Η επιστολή:

''Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει όλο τον αθλητικό κόσμο, σχετικά με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο διαιτητικό και όχι μόνο τοπίο της πόλης μας..... Έκπληκτοι παρατηρούμε να συμβαίνουν σειρά πραγμάτων που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν. Παρόλο που η ποδοσφαιρική χρονιά έχει ήδη αρχίσει εδώ και καιρό, στην ΕΠΣΗ χάθηκαν τρεις εβδομάδες χωρίς να γίνουν οι υποχρεωτικές από τον Κανονισμό Διαιτησίας Δευτεριάτικες ενημερωτικές συγκεντρώσεις. Διερωτόμαστε και αξιώνουμε να μας απαντηθεί το ερώτημα, πως και γιατί, σε μια Ένωση με δύο Εθνικούς και άλλους δύο τοπικούς εκπαιδευτές διαιτησίας, με 20 αξιολογημένους διαιτητές σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα , δεν έγιναν αυτές οι συναντήσεις. 

Αλλά και όταν γίνονται η συμμετοχή σε αυτές να είναι τόσο αποκαρδιωτική. Παρακολουθούμε το ανησυχητικό φαινόμενο να μην επαρκούν οι διαιτητές μας στα τοπικά πρωταθλήματα με αποτέλεσμα να καλούνται διαιτητικά τρίο από άλλους νομούς, να αναβάλλονται αγώνες και να παίζουν οι διαιτητές μας 3 ή και περισσότερα παιχνίδια το σαβ/κο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ιδίους και τις ομάδες.. Όλα αυτά στο Ηράκλειο των πάνω από 60 ενεργών διαιτητών. Τι φταίει για την κατάσταση αυτή των τελευταίων ετών; Ελπίζουμε η κλήση από την ΕΔ/ΕΠΣΗ των πολύ νέων διαιτητών (έγιναν διαιτητές πολύ πρόσφατα) να συμμετέχουν άμεσα στα τοπικά πρωταθλήματα να γίνει με συνετό τρόπο για το καλό των νέων αυτών διαιτητών αλλά και του τοπικού ποδοσφαίρου.

Εδώ και 2 εβδομάδες είναι κοινό μυστικό η παραίτηση μέλους της επιτροπής διαιτησίας και μάλιστα για πολύ σοβαρό λόγο. Αν αυτό αληθεύει και αφού όπως λέτε όλα στο φως, δώστε την αίτια της παραίτησης για να την μάθει και ο ποδοσφαιρικός κόσμος του Ηρακλείου.

Γιατί δεν ακολουθείται επιτέλους ο Κανονισμός Διαιτησίας της ΕΠΟ για την ΝΟΜΙΜΗ σύνθεση της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΗ; Ελπίζουμε σε μια απευθείας απάντηση και όχι όπως γίνεται τελευταία μέσα από κάποια στήλη τοπικής εφημερίδας.

Από το ΔΣ/ΣΔΠ Ηρακλείου''

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.