Δια βίου αποκλεισμός σε 22χρονο τενίστα για παράνομο στοιχηματισμό

10:47 | 05/05/2020

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή για την ακεραιότητα του τένις (TIU) ο 22χρονος Αιγύπτιος, Γιούσεφ Χοσάμ, κρίθηκε ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό και του επιβλήθηκε δια βίου αποκλεισμός.

Ο 22χρονος Αιγύπτιος τενίστας, Γιουσέφ Χοσάμ, δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει τένις σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς διαπιστώθηκε ότι διέπραξε συνολικά 21 παραβάσεις των κανόνων κατά της διαφθοράς, την τετραετία 2015-2019 και συνεργάστηκε με άλλους συναδέλφους του για να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία διαφθοράς που σχετίζεται με στοιχηματισμό στα χαμηλότερα επίπεδα του επαγγελματικού τένις.

Σε ηλικία 18 ετών ο Χοσάμ είχε φτάσει στο career high Νο291 της παγκόσμιας κατάταξης που για έναν τόσο νεαρό τενίστα, σημαίνει ότι είχε προοπτικές καριέρας. Ωστόσο, μάστιγα του παράνομου στοιχηματισμού και του εύκολου χρήματος, διέφθειραν τον Αιγύπτιο και το πλήρωσε ακριβά.

Ο Χοσάμ που είχε προσωρινά τεθεί εκτός τένις τον περασμένο Μαΐο, βρέθηκε ότι "έστησε" 8 παιχνίδια ενώ επηρέασε σε δύο περιπτώσεις άλλους τενίστες να μην δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ρόλο στο δια βίου αποκλεισμό έπαιξε και η άρνηση του αθλητή να συνεργαστεί με την TIU.

"Ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του, ο κ. Χοσάμ αποκλείεται πλέον μόνιμα από το να συμμετέχει ή να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη διοργάνωση τένις που διοργανώνεται ή αναγνωρίζεται από τα διοικητικά όργανα του αθλήματος", ανέφερε η ανακοίνωση της Tennis Integrity Unit.

πηγή: tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπύρος Ζαννιάς: «Επιτέλους, ανοίγουμε»

Το τένις επιστρέφει: Αυτό είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο στα γήπεδα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.