Δύο μήνες μετά: Η επιστροφή του Γιακουμάκη

SMS

Ο Γιώργος Γιακουμάκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Σέλτικ για το 2022, επιστρέφοντας από τον δίμηνο τραυματισμό του

Μια ονειρική χρονιά, με ένα άτυχο φινάλε. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του γεμάτου λάμψη 2021 για τον Γιώργο Γιακουμάκη. Και ο ίδιος ονειρευόταν έναν καλύτερο φινάλε, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Απίθανα πράγματα στη Φένλο, πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία με 26 γκολ, επίδοση που τον έφερε στην κορυφή των goaleador της Ευρώπης και φυσικά στην μεταγραφή του στην Σέλτικ με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Μια χρονιά που θα την θυμάται μια ζωή ο Ηρακλειώτης επιθετικός και θα ήταν ονειρεμένη αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί με το που πάτησε το πόδι του στη Σκωτία. Μην ξεχνάμε και γεγονός ότι έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς.

Χθες το βράδυ (Δευτέρα) ο Γιακουμάκης έπαιξε για ξανά με την φανέλα της Σέλτικ, για 17 λεπτά, έπειτα από 2 μήνες. Οι Κέλτες επικράτησαν με 2-0 της Χιμπέρνιαν και στο 74΄ο Γιώργος πήρε τη θέση του ''νέου'' στην ομάδα Μαέντα, ο Ιάπωνας σκόραρε στο ντεμπούτο του.

Κεφάλαιο: Τραυματισμοί

Λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του από την Φένλο, (τέλη Σεπτέμβρη) και ενώ ήταν έτοιμος για ντεμπούτο, σε έναν αγώνα Κυπέλλου με την Ρέιθ Ρόβερς, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του. Ο Γιώργος κατά την διάρκεια της προθέρμανσης τραυματίστηκε και το ντεμπούτο του με τους Κέλτες πήρε αναβολή. Ο τραυματισμός στη γάμπα ήταν επιπόλαιος, με τον ίδιο να επιστρέφει στις προπονήσεις. Όμως, το επόμενο διάστημα τέθηκε ξανά εκτός εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο, στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Νταντί, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες.

Από τα μέσα Οκτωβρίου προσπαθούσε να βρει ρυθμό και να προσαρμοστεί στους πιο απαιτητικούς ρυθμούς, έπαιζε συνήθως ως αλλαγή, ενώ σε 6 ματς σκόραρε μια φορά, είχε και ένα χαμένο πέναλτι.

Όλα αυτά μέχρι τις 17 Νοεμβρίου όπου σε μια προπόνηση τραυματίστηκε στο γόνατο, κάτι που τον οδήγησε τον Δεκέμβριο σε μια μικρή επέμβαση μέχρι την χθεσινή επιστροφή του. Όλο αυτό το διάστημα δούλεψε εξαιρετικά ενώ όπως γράφουν οι Σκωτσέζοι προσπάθησε να βελτιώσει και την φυσική του κατάσταση.

''Πιστεύω στον Γιακουμάκη, είδατε τι συνέβη με τον Σαμαρά''

1001925002-1024x683.jpg#asset:333709


Σε δηλώσεις του ο κόουτς της ομάδας, Ποστέκογλου, τόνισε ότι η αποθεραπεία του Γιακουμάκη πήγε πολύ καλά και όπως είπε χαρακτηριστικά: ''Πιστεύω πολύ σε αυτόν. Είχε μια εξαιρετική σεζόν με την Φένλο, ήρθε μετά από προετοιμασία και ήταν λιγάκι άτυχος. Η Σέλτικ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα του, είδατε τι συνέβη με τον Γιώργο Σαμαρά'', τόνισε πριν λίγα 24ωρα ο προπονητής της Σκωτσέζικης ομάδας.

Mε την ευχή όλα τα άσχημα να τα άφησε πίσω, σε μια κατά τα άλλα αψεγάδιαστη χρονιά γι' αυτόν, ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι έτοιμος να ανοίξει το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του. Στα 27 του χρόνια βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που τον πιστεύει και περιμένει πράγματα από αυτόν, μια ιστορική ομάδα και μια μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιον να επιβεβαιώσει σε όλους την σπουδαία βελτίωση του και φυσικά να αποτελέσει βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.