Δύσκολα το 1-0 οι Μπακς - πρώτο βήμα για Χιτ, Σέλτικς, Σανς

08:30 | 18/04/2022

Οι Μπουλς έβαλαν δύσκολα στους Μπακς, όμως οι πρωταθλητές πήραν την νίκη (93-86) στο Μιλγουόκι και έκαναν το 1-0 στη σειρά του α' γύρου των playoffs της Ανατολής. MVP ξανά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με 27 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Οι Μπακς έκαναν δύσκολα το πρώτο βήμα στα πλέι οφ, έστω και πιο δύσκολα απ' όσο περίμεναν, καθώς λύγισαν με 93-86 τους Μπουλς. Χρειάστηκε υπερπροσπάθεια για να τα καταφέρουν, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που όλοι πίστευαν ότι θα χρειάζονταν οι πρωταθλητές απέναντι στον -θεωρητικά τουλάχιστον- πιο βατό αντίπαλο στον πρώτο γύρο των playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας, η εμφάνισή τους δεν ήταν καλή, σημασία όμως σε αυτή τη φάση της σεζόν έχει το αποτέλεσμα. Και αυτό το πήραν, για να ψάξουν την βελτίωση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ταλαιπωρήθηκε από τα φάουλ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ωστόσο μέχρι εκείνο το σημείο κουβαλούσε σχεδόν μόνος του το Μιλγουόκι, με μικρές βοήθειες από τον Πόρτις και τον Λόπεζ. Τελικά έμεινε στο παρκέ για 34 λεπτά, για να γράψει ένα εντυπωσιακό stat-line (27 πόντοι, 9/15 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/11 βολές, 16 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ), ανάλογο του status του. Ο Κρις Μίντλετον ήταν κακός (11 πόντοι, 1/7 τρίποντα, 6 ασίστ για 7 λάθη σε 39 λεπτά), ο Τζρου Χόλιντεϊ άργησε να βγει μπροστά, ο Μπρουκ Λόπεζ (18 πόντοι, 7/14 σουτ) και ο Μπόμπι Πόρτις (10 πόντοι, 12 ριμπάουντ σε 23 λεπτά) ήταν δύο καλά στηρίγματα για τον Greek Freak. Σίγουρα, πάντως, οι Μπακς δεν έκαναν καλή προσπάθεια, δεν θα θέλουν να βλέπουν τα 10/38 τρίποντα (26.3%) και ξέρουν ότι τα 21 λάθη ήταν υπερβολικά πολλά για αγώνα αυτής της κρισιμότητας.

Tα Highlights του αγώνα


Τα υπόλοιπα

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι Μπόστον Σέλτικς στο πρώτο παιχνίδι με τους Μπρούκλιν Νετς με 115-114, κάνοντας μεγάλη αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο. Ξεχώρισε ο Τέιτουμε με 31 πόντους και 8 ασίστ ενώ 23 πόντους πρόσθεσε ο Μπράουν. Εξαιρετικοί εμφανίστηκαν και οι Χόρφορντ και Σμαρτ με 20 πόντους ο καθένας, που έδωσαν τελικά την κρίσιμη πρώτη νίκη. Για τους ηττημένους, ο Ίρβινγκ έκανε ματσάρα κόντρα στην πρώτη ομάδα του με 39 πόντους, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ ήταν αρκετά άστοχος με 23 πόντους.

Οι Φοίνιξ Σανς έκαναν εύκολα το 1-0 με 110-99 κόντρα στους Πέλικανς, δείχνοντας γιατί θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα.Ο Κρις Πολ έκανε πάταγο με 30 πόντους και 10 τελικές πάσες, ενώ ο Μπούκερ πέτυχε 25 πόντους αλλά μοίρασε και 8 ασίστ.Όσον αφορά τους Πέλικανς, ο ΜακΚόλουμ ξεχώρισε με 25 πόντους, ενώ ο Ίνγκραμ και ο Βαλαντσιούνας είχαν από 18.

Τέλος, άνετοι ήταν και οι Μαϊάμι Χιτ κόντρα στους Ατλάντα Χοκς, τους οποίους διέλυσαν με 115-91. Ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Γκαλινάρι με 17 πόντους, ενώ στους 14 έμεινε ο Χάντερ, για μία ομάδα που δε… γέμισε το μάτι.Από την άλλη οι νικητές, είχαν τον Ρόμπισον με 27 πόντους από τον πάγκο, ενώ ο Μπάτλερ πέτυχε 21 για να έρθει να… δέσει τη νίκη των Χιτ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.