«Έφαγε» -6 ο Ολυμπιακός

13:46 | 22/03/2019

Με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός, επειδή δεν κατέβηκε στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για τη 19η αγωνιστική της Basket League.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλλε στους «ερυθρόλευκους» την… προβλεπόμενη τιμωρία, ενώ το παιχνίδι κατακυρώνεται με 20-0 στον Παναθηναϊκό και παράλληλα οι Πειραιώτες θα πληρώσουν πρόστιμο 11.000 ευρώ.

Εκκρεμεί, βέβαια, και η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με το «τριφύλλι». Και σ’ αυτή την περίπτωση η απόφαση να είναι αφαίρεση έξι βαθμών, αλλά αρκετές πιθανότητες μειώνεται.

Αναλυτικά η απόφαση: «Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ό,τι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ΕΥΡΩ ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου, και

β) για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ απο υπαιτιότητα της συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας, την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οχτώ χιλιάδων (8.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ της 17-3-2019».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.