«Εφυγε» ο Χρήστος Αρχοντίδης

11:19 | 22/10/2019

Ένας προπονητής που έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, «έφυγε» από τη ζωή.

Ο λόγος για τον Χρήστο Αρχοντίδη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σερραίος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης. 

«Έφυγε» ο μεγάλος Χρήστος Αρχοντίδης. Ένας μεγάλος προπονητής, ένας μεγάλος ποδοσφαιράνθρωπος, ένας Άνθρωπος που αγαπούσε τον τόπο του, που αγαπούσε το ποδόσφαιρο, που αγαπούσε την Ελλάδα, που υπηρέτησε με πίστη, πάθος και αφοσίωση το ποδόσφαιρο που ήταν όλη του η ζωή. Ο Χρήστος Αρχοντίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών αλλά το όνομα του μένει σε περίοπτη θέση στην ιστορία του Ελληνικού, του Σερραϊκού ποδοσφαίρου και του Πανσερραϊκού. Χρήστο Αρχοντίδη σε ευχαριστούμε για όλα», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Arxontidis.jpg#asset:139353

Ο Αρχοντίδης δούλεψε σε πολλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο οι ξεχωριστές του στιγμές ήταν η Εθνική Ελλάδας, ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ.

Κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο παλιό Γουέμπλεϊ από την Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984.

Ο Αρχοντίδης ήταν ο προπονητής του Ηρακλή στον τελικό Κυπέλλου του 1987 κόντρα στον ΟΦΗ, όπου ο Όμιλος κατέκτησε το τρόπαιο (σχετική φωτό με Γκέραρντ από το ματς).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.