Οι χαμένες ευκαιρίες, η άμυνα και η επόμενη μέρα

Απόψεις

Ο ΟΦΗ ουσιαστικά πρέπει ν’ ανησυχεί για δύο πράγματα, έπειτα από την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Το σερί σταμάτησε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ο ΟΦΗ έχει ήδη αρχίσει να βλέπει τη συνέχεια.

Άδικο αποτέλεσμα, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο… Με την κατάλληλη διαχείριση, βέβαια, η ήττα μπορεί να εξελιχθεί ιδιαιτέρως διδακτική για τον Γιώργο Σίμο και τους παίκτες του.

Οι «ασπρόμαυροι» οφείλουν να δουλέψουν πάνω στα «κακώς κείμενα», προκειμένου να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι στο μέλλον.

Και ουσιαστικά δύο είναι τα σημεία που θα πρέπει να εστιάσει ο ηρακλειώτικος σύλλογος, στα οποία και «κόπηκε» στη σαββατιάτικη (21/09) συνάντηση.

Κακή αμυντική λειτουργία

Ο Βόλος επέλεξε «συνταγή» ΟΦΗ και του έκανε ζημιά στο πρώτο μέρος. Η εντολή, δηλαδή, του Φεράντο για πίεση από ψηλά σαν να έπιασε απροετοίμαστους τους ποδοσφαιριστές του Ομίλου. Τα πολλά εύκολα λάθη και η αδυναμία να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, έφεραν ένα σωρό προβλήματα.

Αποκορύφωμα ήταν το «εφιαλτικό» τρίλεπτο από το 19’ έως το 21’, όταν οι ασπρόμαυροι» πελαγοδρομούσαν και από καθαρά τύχη δε δέχτηκαν γκολ. Γιατί-κακά τα ψέματα- στο α’ 45λεπτο η ομάδα του Ηρακλείου θα μπορούσε να νικάει 0-2, αλλά δε θ’ αποτελούσε έκπληξη αν έχανε κιόλας με 2-0.

Εξήγηση, βέβαια, στην κακή συμπεριφορά του ΟΦΗ σ’ αυτό διάστημα υπάρχει. Η απουσία του Ναμπί, έφερε τον Νέιρα στο «10» και το δίδυμο με τον Μεγιάδο στα χαφ «έσπασε».

Ο Σακόρ είναι φανερό πως θέλει ρυθμό, δεν είχε φρεσκάδα και τρεξίματα και δεν βοηθήσουμε ανασταλτικά, αλλά ούτε και στη σωστή μεταφορά της μπάλας. Η επιλογή αυτή δε λειτούργησε.

Υπήρξαν, έτσι, στιγμές, που τα αβίαστα λάθη διαδέχονταν το ένα μετά το άλλον και οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το μηδέν, επειδή μονάχα τα τελειώματα του αντιπάλου ήταν τραγικά.

Στην επανάληψη, όταν μετά το 55’ ο Νέιρα γύρισε στο  πλευρό του Μεγιάδο, ο ΟΦΗ ήταν το απόλυτο «αφεντικό», αν και από τη μοναδική άσχημη ενέργεια του 30χρονου μέσου στο ματς, ήρθε το γκολ του Βόλου.

Τότε που ο Τόρες τον σταμάτησε λίγο πιο κάτω από το κέντρο και από την στιγμή που ο Μεγιάδο έκανε αντίθετη κίνηση και μπήκε στη φάση με μειονέκτημα, ο σκόρερ οδήγησε για περίπου 20 μέτρα ανενόχλητος την μπάλα και με ωραίο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ήταν, όμως, γεγονός πως όταν οι λάτιν έγιναν ξανά δίδυμο η υπεροχή του Ομίλου ήταν καθολική και η διαφορά των δύο ομάδων μεγάλη, ενώ περιορίστηκε αρκετά η δράση των Θεσσαλών (11 τελικές στο πρώτο και μόλις 3 στο δεύτερο είχαν οι νικητές).  

Βάλτε γκολ

Και πόσες τελικές, δηλαδή, πρέπει να κάνει για να… κουνήσει τα δίχτυα; Μοιάζει απίστευτο το στατιστικό, ωστόσο ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε εκτός έδρας αγώνα με 19 προσπάθειες για γκολ. Και όχι μόνο δεν πήρε ούτε βαθμό από το ματς, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Γκαραβέλη.

Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο, που το συγκρότημα του Σίμου προβλημάτιζε από την ευκολία με την οποία δεχόταν τις φάσεις, είχε τις δικές του σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί.

Οι «ασπρόμαυροι» σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έκαναν πάρα πολλές ωραίες συνεργασίες, με την τριάδα Σεμέντο-Τσιλιανίδη-Νέιρα να βγάζει πάλι σπουδαία πράγματα στο χορτάρι.

Σ’ αυτό το κομμάτι ο Όμιλος ήταν πάρα πολύ καλός, αφού δημιουργούμε με μεγάλη άνεση προϋποθέσεις απειλής.

Η έλλειψη συγκέντρωσης, ωστόσο, και τα δοκάρια κράτησαν μακριά από τα γκολ τον ΟΦΗ για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί, αφού κοστίζει βαθμολογικά.

Γιατί ο ΟΦΗ έχασε ένα ματς στο οποίο δεν άξιζε να μείνει στο μηδέν. Σε τέρματα και σε συγκομιδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Το σχόλιο του Κώστα Φερετζάκη

Βόλος-ΟΦΗ 1-0

Δείτε το γκολ που έκρινε τον αγώνα

Άτυχος ο Μάνος, έπαιζε με πόνους

Τι είπε ο Μπέος στην αποστολή του ΟΦΗ

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.