Εκτός US Open o Τζόκοβιτς, επειδή παραμένει ανεμβολίαστος

10:17 | 22/08/2022

O Νόβακ Τζόκοβιτς θα χάσει, μετά το Αυστραλιανό Open και το US Open (που ξεκινά στις 29 Αυγούστου) επειδή παραμένει ανεμβολίαστος κατά του κορωνοϊού.

Με ανακοίνωση τους οι διοργανωτές έκαναν γνωστό ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών ή η παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο εφόσον δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του COVID-19.

Ο Σέρβος ήλπιζε σε κάποια εξαίρεση για να μπορέσει να δώσει το «παρών», αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί.

«Δεν σχεδιάζω να εμβολιαστώ, οπότε τα μόνα καλά νέα που μπορώ να έχω είναι να αρθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ή να εξαιρεθώ», είχε δηλώσει μετά τη νίκη του στο Γουίμπλεντον με την οποία είχε φτάσει τα 21 Grand Slam απέχοντας ένα από τα 22 του Ράφα Ναδάλ.

Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει τρεις φορές το US Open (όπου μετρά και έξι ήττες σε τελικούς), ενώ πέρσι έχασε με 3-0 από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και μαζί την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος άνδρας που κερδίζει και τα τέσσερα Grand Slam σε έναν χρόνο μετά το 1969.
Έχοντας παίξει σε μόλις 11 τουρνουά φέτος, έχει υποχωρήσει πλέον στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω και από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.