Eμείς να είμαστε καλά...

SMS

Καλή η κλήρωση του Παγκοσμίου, όμως το σημαντικότερο είναι να είναι... καλή η Εθνική την κατάλληλη στιγμή - σχολιάζει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Πριν από λίγο έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι της Εθνικής μας,στο 6ο γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κίνας. Αυτές θα είναι οι Βραζιλία, το Μαυροβούνιο και τη Νέα Ζηλανδία. Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί από 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα. 

Φαινομενικά, η κλήρωση μοιάζει καλή όμως κυρίως το Μαυροβούνιο αλλά και η Βραζιλία δεν είναι ομάδες της σειράς. Σε περίπτωση πρόκρισης η Εθνικής θα βρεθεί σε όμιλο μαζί με τις ΗΠΑ, και θα διεκδικήσει με αρκετές πιθανότητες την 2η θέση.Υποθετικά, θα παλέψει γι αυτήν με μια εκ των Τσεχία η Τουρκία. Καμια τους δεν αποτελεί φόβητρο.

Όμως το Μαυροβούνιο με τον NBAer Βούτσεβιτς, τον εξαιρετικό Ντούμπλεβιτς της Βαλένθια αλλά και κάποιους ποιοτικούς γκαρντ δεν είναι ομάδα να την υποτιμήσεις. Όπως είπε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος ''είναι σκληρή ομάδα, νεανική και με μεγάλο κίνητρο''. Η Βραζιλία έχει παίκτες με πλούσιες παραστάσεις (Χουέρτας, Μπαρμπόσα,Νενέ,Βαρεχάο), γρήγορη ομάδα με έφεση στα τρίποντα και στην ημέρα της είναι υπολογίσιμη. Μαχητική η Νέα Ζηλανδία, όμως δύσκολα θα αποφύγει την 4η θέση. 

Eν κατακλείδι, το σημαντικό είναι να είμαστε καλά εμείς, να ταξιδέψουμε στην Κίνα χωρίς απουσίες και με ευδιάκριτους ρόλους. Και φυσικά, μεγάλη υπόθεση είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σούπερ σταρ έχει δηλώσει ότι θα βρεθεί στα γήπεδα της Κίνας, όμως μέχρι τότε μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Όπως επίσης και σε τι κατάσταση θα είναι αρκετοί πρωτοκλασάτοι Έλληνες που φέτος δεν εντυπωσιάζουν με τις ομάδες τους (βλ. Πρίντεζης, Μάντζαρης). Η κατάσταση της Εθνικής Ελλάδας θα καθορίσει αρχικά την τύχη του 6ου όμιλου. Η Εθνική του Γιάννη δεν έχει να φοβάται παρά ελάχιστες ομάδες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής

Το πρόγραμμα της Εθνικής στο Παγκόσμιο της Κίνας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.