Ένα κλισέ γεμάτο ουσία: «Ξυπνήστε»!

Απόψεις

Το «ξυπνήστε» που φώναξε ο κόσμος μοιάζει.. τετριμμένο ως προς τη συμβουλευτική του έννοια, όμως πρέπει να «ταρακουνήσει» τον ΟΦΗ.

Το… τρίτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ ήταν πιο «πλούσιο» από κάθε φορά. Οι παίκτες της ομάδας του Ηρακλείου αποδοκιμάστηκαν έντονα και ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα απογοήτευσης και πικρίας για την πορεία των «ασπρόμαυρων» στο πρωτάθλημα.

Με το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου μια στεντόρεια φωνή «σκέπασε» όλο το «Γεντί Κουλέ». Ενώ οι ποδοσφαιριστές κατευθύνονταν στα αποδυτήρια ένα ηχηρό «ξυπνήστε» ακούστηκε, πριν αρχίσουν οι μουρμούρες για την εμφάνιση του Ομίλου.

Η προτροπή των φιλάθλων ενδεχομένως να θεωρηθεί για την περίσταση… κλισέ. Ναι, σύμφωνοι... Και οι παίκτες ξέρουν πως πρέπει να ξυπνήσουν. Οφείλουν, όμως, σιγά-σιγά να δείχνουν και μέσα στο γήπεδο πως το έχουν εμπεδώσει. Γιατί οι αγωνιστικές περνάνε, τα ματς χάνονται και ο ηρακλειώτικος σύλλογος παραμένει χαμηλά.  

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να χαρακτηρίσει «κομβικό» το παιχνίδι που ακολουθεί με την Λαμία και πολύ καλά ίσως να το έκανε. Είναι, ωστόσο, ξεκάθαρο πως όσο δεν έρχονται οι νίκες, τόσο θα βαραίνουν τα πόδια και θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση.

Η αγωνιστική μετάβαση στη Super League πραγματοποιείται με άσχημο τρόπο, ενδεχομένως περισσότερο και λόγω του δύσκολου προγράμματος. Αυτό, πάντως, δεν έχει την παραμικρή σημασία, αφού το αποτέλεσμα μετράει. Και οι 4 συνεχόμενης ήττες, ο μόλις 1 βαθμός και τα 13 τέρματα παθητικό δημιουργούν έντονη ανησυχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα τμήμα, στη διοίκηση, αλλά και στον κόσμο.

Είναι σεβαστό πως υπάρχει θέμα στο κομμάτι της ψυχολογίας. Μόνο, όμως, οι παίκτες και ο προπονητής μπορούν να το αλλάξουν και να… γυρίσουν το διακόπτη. Δεν εξυπηρετεί πλέον σε τίποτα η διαπίστωση-επιβεβαίωση του προβλήματος, μετά από κάθε παιχνίδι.

Οι «ασπρόμαυροι» καλούνται άμεσα να «νικήσουν» ό, τι τους βασανίζει. Χρειάζεται να κάνουν σύντομα την… εσωτερική τους επανάσταση πριν αντιληφθούν την αληθινή διάσταση των πραγμάτων και είναι ήδη αργά.  

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.