Επιστροφή χώρων για όρθιους φιλάθλους στην Αγγλία

17:19 | 22/09/2021

Οι φίλαθλοι θα επιτρέπεται από το επόμενο έτος να είναι όρθιοι σε επιλεγμένα γήπεδα της Premier League και της Championship στην Αγγλία, ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αρχή ασφάλειας αθλητικών γηπέδων (SGSA).

Η νέα κατάσταση αναμένεται να δοκιμαστεί από την 1η Ιανουαρίου, αφού η βρετανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην SGSA να κάνει τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία αδειοδοτημένων χώρων για όρθιους.

Οι σύλλογοι θα έχουν προθεσμία έως τις 6 Οκτωβρίου για να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Η εισαγωγή καθορισμένων χώρων όρθιων θα σήμαινε τερματισμό της σχετικής απαγόρευσης στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, η οποία ισχύει για περισσότερα από 25 χρόνια. Τέτοιοι χώροι τέθηκαν εκτός νόμου από τη νομοθεσία μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989.

«Ήμασταν σαφείς ότι θα συνεργαστούμε με φιλάθλους και συλλόγους για την εισαγωγή ασφαλών χώρων όρθιων φιλάθλων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα εγκατάσταση θα είχε θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια του πλήθους» δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλστον.

«Με την ανεξάρτητη έρευνα να έχει πλέον ολοκληρωθεί, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σημειώσουμε πρόοδο. Ανυπομονώ να ακούσω από τους συλλόγους που επιθυμούν να είναι μέρος του προγράμματος».

Οι σύλλογοι θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια για να λάβουν έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της «απαραίτητης υποδομής» τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου τους, και να επιτρέπουν στους φιλάθλους να κάθονται ή να στέκονται όρθιοι με τα καθίσματα να μην είναι κλειδωμένα.

Οι αδειοδοτημένοι χώροι για όρθιους δεν πρέπει επίσης να επηρεάζουν τα πρότυπα προβολής ή άλλους φιλάθλους, συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων με ειδικές ανάγκες, μεταξύ άλλων μέτρων.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.