Επιτέλους ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο Όμιλος ήταν ανώτερος από τον Βόλο, επικράτησε με το εντυπωσιακό 1-4 και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Αυτός ήταν ΟΦΗ! Οι «ασπρόμαυροι» ήταν πολύ καλοί για σημαντικό μέρος της αναμέτρησης και έκαναν το «διπλό» με 4-1, ενώ πανηγύρισαν νίκη, έπειτα από 6 αγωνιστικές.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και ντε Γκουζμάν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ ο Νέιρα ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο.

Στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Στάρτζεον και Γρίβας και στην κορυφή ο Σαρδινέρο.

Κυριάρχησε μετά το 20’

Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να αιφνιδιάσουν τους «ασπρόμαυρους», αφού μόλις στο 2’ ο Περέα σέντραρε, ο Μαρτίνες έπιασε το μονοκόμματο και ο Σωτηρίου απέκρουσε.

Γρήγορα, βέβαια, οι παίκτες του Σίμου ισορρόπησαν. Κυκλοφόρησαν σωστά, είχαν την υπεροχή στο κέντρο, ενώ με τα ανεβάσματα του Ουές θέλησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Είχαν, μάλιστα, δύο καλές στιγμές, στο 13’ με τον Νέιρα και στο 15’ με τον Στάρτζεον. Στον αντίποδα, βέβαια, η ομάδα του Σίμου είχε… θεματάκια στο αριστερό άκρο της άμυνας και το σύνολο του Λόπες «χτυπούσε» από’ κει.

Στο 17’, έτσι, από σέντρα του Μαρτίνες, ο Δουβίκας έπιασε το «ψαλιδάκι» και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ σταδιακά ανέβαζε στροφές, οι Μεγιάδο-ντε Γκουζμάν-Νέιρα έκαναν πολύ καλή δουλειά στα χαφ, ενώ ο Στάρτζεον από τα αριστερά έβαζε… δύσκολα στους Θεσσαλούς.

Στο 24’ ο ντε Γκούζμαν λίγο έλειψε να σκοράρει με αρκετή δόση τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε πάνω του από διώξιμο του Φεράρι, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 30’, μάλιστα, ο Όμιλος συνέχισε με παίκτη παραπάνω, αφού ο Σάντσες ανέτρεψε τον Σαρδινέρο, που έβγαινε τετ α τετ, μετά από φοβερή πάσα του ντε Γκουζμάν, και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος ήταν πια το απόλυτο «αφεντικό» στη συνάντηση και στο 39’ η υπεροχή του «καρποφόρησε».

Ο Νέιρα «γέμισε», η μπάλα κόντραρε στον Περέα, ξεγέλασε τον Κολόμπο και ο ντε Γκούζαν με έξυπνη κάθετη κίνηση πρόλαβε τον Γκαραβέλη και άνοιξε το σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Στάρτζεον δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα από ευνοϊκή θέση.

Άρχισε νωθρά, αλλά μετά το 60’ «πετούσε»

Ο ΟΦΗ δεν μπήκε συγκεντρωμένα στην επανάληψη και ο Βόλος φάνηκε πιο επιθετικός, αν και με ποδοσφαιριστή λιγότερο. Ο Περέα έμοιαζε ανίκητος στις «μονομαχίες» και στο 51’ μπήκε στην περιοχή, βρήκε τον Δουβίκα, αλλά εκείνος δε σούταρε, όπως θα ήθελε, αν και ήταν στα δύο μέτρα από τον Σωτηρίου.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν ήταν πειθαρχημένοι, δεν είχαν ηρεμία και ο αντίπαλος πίεζε. Στο 58’ και στο 59’, εξάλλου, απείλησε με Γκουαροτσένα και Κολόμπο, αντίστοιχα.

Στο 68’ ο ΟΦΗ, βέβαια, σκόραρε με τον Σαρδινέρο, αλλά το VAR είχε αντίθετη άποψη, μιας και υποδείχτηκε οφ σάιντ ο Διαμαντής, που πάσαρε στον Ισπανό.

Μετά το 60’, πάντως, οι νικητές βελτιώθηκαν και στο 78’ «άγγιξαν» το «διπλό». Ο Νέιρα έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Σαρδινέρο, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2. Αρχικά ο Ισπανός υποδείχτηκε οφ σάιντ, αλλά το τέρμα μέτρησε μέσω VAR.

Και ενώ ο Βόλος έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις, στο 84’ μείωσε με κεφαλιά του Δημόπουλου, ύστερα από σέντρα του Νίνη.

Ο ΟΦΗ, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν είχε διάθεση για… θρίλερ και «καθάρισε» άμεσα στο ματς. Στο 87’ ο Σαρδινέρο κέρδισε πέναλτι από τον Κολόμπο και ο Νέιρα «έγραψε» το 1-3, ενώ στο 92’ σε καταπληκτική αντεπίθεση, ο Νέιρα έδωσε στον Στάρτζεον διαμόρφωσε το 1-4.

Βόλος (Άνχελ Λόπες): Γκαραβέλης, Φεράρι, Σάντσες, Γκουαροτσένα, Κολόμπο, Κιάκος (79’ Μπαρτόλο), Μπαριέντος, Δουβίκας (89’ Γέντρισεκ), Ουάρντα, Περέα (79’ Νίνης), Μαρτίνες (33’ Δημόπουλος).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (46’ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, ντε Γκουζμάν (93’ Μπαλογιάννης), Νέιρα (93’ Γιάννου), Γρίβας (89’ Σακόρ), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Δείτε τα γκολ του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.