Εργοτέλης, η ανασκόπηση της χρονιάς

12:08 | 27/05/2021

Το επίσημο σαιτ της Superleague έκανε αφιέρωμα στην Κρητική ομάδα

Δείτε αναλυτικά το αφιέρωμα της SL2:

Η διακοπή του πρωταθλήματος 2019-20 βρήκε τον Εργοτέλη στη μέση της βαθμολογίας, και η νέα σεζόν ξεκίνησε χωρίς προσδιορισμό στόχων, του είδους «άνοδος» και παραμονή. Η ομάδα συνέχισε το πλάνο της με λίγες αλλαγές στο ρόστερ. Και το αποτέλεσμα ήταν θετικό, καθώς ο Εργοτέλης απέσπασε καλή κριτική για το ποδόσφαιρο που έπαιξε, ενώ μέχρι την τελευταία ημέρα διεκδίκησε την άνοδο.

Ο προπονητής
Ο 49χρονος Γιάννης Ταουσιάνης έχει πολλές προπονητικές εμπειρίες και η ποδοσφαιρική παρουσία του στο Ηράκλειο έχει διάρκεια. Με αυτόν στον πάγκο το 2015 ο Εργοτέλης εγκατέλειψε τη Super League και το καλοκαίρι του 2019 ανέλαβε και πάλι. Κέρδισε τα μισά από τα 50 παιχνίδια με την ομάδα στις δύο σεζόν παρουσίας του και δείχνει να έχει ταιριάξει με τη φιλοσοφία της ομάδας.

Η πορεία
Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με δύο ήττες στην έδρα του από Ιωνικό και Λεβαδειακό. Άλλες ομάδες θα αντιμετώπιζαν το γεγονός με μέτρα και αντιδράσεις, ωστόσο ο Εργοτέλης παρέμεινε πιστός σε ανθρώπους και πλάνα.
Αμέσως μετά κάνει εκτός έδρας νίκες με ΠΑΕ Χανιά και ΑΕ Καραϊσκάκης. Η ομάδα παίρνει μπροστά και με έξι νίκες και μια ισοπαλία σκαρφαλώνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Αν και χάνει σε παιχνίδι που καθυστερούσε στη Δράμα, κλείνει τον πρώτο γύρο στην κορυφή, την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου.
Το ξεκίνημα του δεύτερου είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, καθώς νικά τον Ιωνικό στη Νεάπολη 3-2 με ανατροπή και πετυχαίνει ευρεία νίκη 6-0 επί της Δόξας Δράμας. Πλέον ο Εργοτέλης σε 13 αγωνιστικές από τη βαθμολογική του θέση και μόνο χαρακτηρίζεται φαβορί. Δύο βαθμούς πίσω του ο Διαγόρας, τέσσερις ο Λεβαδειακός, έξι ο Ιωνικός και οκτώ η Ξάνθη.
Στις 13 Μαρτίου ο Εργοτέλης χάνει στη Λιβαδειά και εκεί αρχίζει η υποχώρηση με πέντε διαδοχικές ήττες. Μάλιστα ο Εργοτέλης χάνει τρία παιχνίδια στην έδρα του από ομάδες, που είναι χαμηλά στη βαθμολογία.
Έτσι σε 18 παιχνίδια ο Εργοτέλης υποχωρεί στην πέμπτη θέση και ακόμα και η θέση του στα Playoffs αμφισβητείται, καθώς η Παναχαϊκή είναι τρεις βαθμούς πίσω του.
Την κατάλληλη στιγμή συνέρχεται και καταφέρνει να εξασφαλίσει την εξάδα με μια ισοπαλία στην Πάτρα στην προτελευταία αγωνιστική.
Ο Εργοτέλης μπαίνει στα Playoffs 11 βαθμούς πίσω από τον Ιωνικό και πέντε από Ξάνθη και Λεβαδειακό. Έχοντας να παίξει και με τους τρεις εκτός έδρας η παρουσία του φαντάζει διαδικαστική. Όταν νικά το Διαγόρα δεν εντυπωσιάζει, αλλά με «διπλό» στη Λιβαδειά βλέπει πιο κοντά τη δεύτερη θέση. Νικά και την ΠΑΕ Χανιά και πλέον είναι τρεις από την κορυφή. Το τέσσερα στα τέσσερα με τη νίκη και στην Ξάνθη τον βάζει πλέον στο χορό της ανόδου.
Στο τελευταίο παιχνίδι στη Νεάπολη προηγείται του Ιωνικού, αλλά χάνει τελικά με ανατροπή και μένει τέταρτος, αφού προσέφερε μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές.

Ταυτότητα ομάδας
Θέση: 4η
Αγώνες: 27
Νίκες: 15
Ισοπαλίες: 3
Ήττες: 9
Γκολ υπέρ: 37
Γκολ κατά: 18

Οι συμμετοχές
Από τις πιο σταθερές ενδεκάδες παρουσίασε ο Εργοτέλης, αφού τέσσερις ποδοσφαιριστές του έπαιξαν σε όλους τους αγώνες, άλλοι τρεις σε 26 και συνολικά 14 έπαιξαν πάνω από 20 παιχνίδια. Συνολικά ο Γιάννης Ταουσιάνης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 23 παίκτες.
Οι συμμετοχές (σε παρένθεση η θέση Τερματοφύλακας, Αμυντικός, Μέσος, Επιθετικός)
Δημήτρης Κατσιμήτρος (Τ) 27
Κυριάκος Μαζουλουξής (Α) 27
Γιώργος Μανουσάκης (Ε) 27
Τάιρον Κόνραντ (Ε) 27
Χρήστος Μπάτζιος (Α) 26
Γιάννης Μπουτσάκης (Μ) 26
Ηλίας Τσέλιος (Μ) 26

Αντώνης Μπουρσέλης (Μ) 25
Νίκος Πέιος (Α) 24
Γιώργος Σερβιλάκης (Α) 23
Θανάσης Κωστανάσιος (Ε) 23
Αμπντουλσαμέντ Αμπντουλαχί (Μ) 22
Θεμιστοκλής Πατρινός (Ε) 21
Ορέστης Κατσούρι (Μ) 21
Στέλιος Ποζατζίδης (Α) 18
Σωτήρης Κοκκίνης (Ε) 18
Τζέφρι Νεράλ (Α) 10
Τσαρλς Κουατένγκ (Ε) 10
Έντισον Κόλα (Α) 8
Αρτούρ Μποτέ (Α) 7
Αντώνης Αλεξάκης (Μ) 4
Ντουμάνης (Μ) 3
Γιώργος Σαρρής (Α) 2

Οι σκόρερ
Δέκα ποδοσφαιριστές σκόραραν για τον Εργοτέλη με το Γιώργο Μανουσάκη να βρίσκει φόρμα με την είσοδο του Απριλίου και να πετυχαίνει επτά γκολ στα 11 τελευταία παιχνίδια.
10 γκολ: Γιώργος Μανουσάκης
7 γκολ: Τάιρον Κόνραντ
5 γκολ: Ηλίας Τσέλιος
4 γκολ: Σωτήρης Κοκκίνης
3 γκολ: Αντώνης Μπουρσέλης, Θεμιστοκλής Πατρινός
2 γκολ: Γιάννης Μπουτσάκης
1 γκολ: Νίκος Πέιος, Έντισον Κόλα, Θανάσης Κωστανάσιος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.