Έτσι ήρθε η δικαίωση για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Το Capitano.gr καταγράφει τα στοιχεία που έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους για να απαλλαχθεί ο ΟΦΗ στην εφέσεων της ΕΠΟ.

Είναι κάποιες -σημαντικές- λεπτομέρειες που έπαιξαν ρόλο στην εκδίκαση του ΟΦΗ ώστε να καταλήξει η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ στην απαλλακτική απόφαση για την κρητική ΠΑΕ για το ματς με τον Αιγινιακό το 2017.

Το κατηγορητήριο του «αέρα»

Oι ενδείξεις από τις αποδείξεις έχουν μεγάλη διαφορά. Οι κατηγορίες του «αέρα» μέχρι αυτές να αποδειχθούν, επίσης. Για την υπόθεση του ΟΦΗ δεν υπήρξε βεβαιότητα και δεν έφταναν τα όποια στοιχεία για να καταδικάσουν την ομάδα. Οι δικαστές έλαβαν σοβαρά υπόψιν το κατηγορητήριο και τα στοιχεία και με μεγάλη προσοχή, εξ ου η χρονοβόρα διαδικασία, κατέληξαν στην απόφαση της Τετάρτης.

Ο Μπούσης και το πλάνο του

Η παρουσία του Μιχάλη Μπούση στην εκδίκαση της έφεσης ήταν κάτι σπάνιο για παράγοντα ελληνικής ομάδας. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Ο Μπούσης όχι μόνο πήγε, αλλά με τα λόγια του φρόντισε να ξεκαθαρίσει στους δικαστές τις προθέσεις του για τον ΟΦΗ και τα μεγάλα πλάνα του. Με τη γενικότερη παρουσία του έβγαλε σοβαρότητα προς τους δικαστές, οι οποίοι εξ αρχής αναγνώρισαν τις αγνές τους προθέσεις.

Η στάση του προέδρου του εφετείου

Ενημερωμένος για όλα γύρω από τον ΟΦΗ εμφανίστηκε στην εκδίκαση της έφεσης του Ομίλου κατά της πρωτόδικης απόφασης για τον αγώνα με τον Αιγινιακό το 2017. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεράσιμος Διονυσάτος άκουσε με προσοχή όλες τις αγορεύσεις και στις ελάχιστες παρεμβάσεις του έδειξε ότι γνωρίζει πλήρως τα όσα έχει κάνει ο Μιχάλης Μπούσης και οι συνεργάτες του στον ΟΦΗ. Επίσης, ο κ.Διονυσάτος έδειξε να στέκεται ιδιαιτέρως στην αγόρευση του κ.Κοτσαλή (εκ των δικηγόρων του ΟΦΗ) και έδειξε σεβασμό προς το πρόσωπό του και την πορεία του στο χώρο, κάτι που γενικότερα έβγαλε ως αίσθηση σε όλους ο έμπειρος δικηγόρος της κρητικής ΠΑΕ.

Το νομικό επιτελείο του ΟΦΗ

Δεν χαρακτηρίστηκε αδίκως «dream team» η νομική ομάδα του ΟΦΗ. Η κρητική ΠΑΕ επέλεξε τους καλύτερους για να υπερασπιστούν το σύλλογο και να κάνουν τα πάντα για τη δικαίωσή τους. Νομικούς με μακρά θητεία στο χώρο και γνώστες του ποδοσφαίρου.

Η στάση της ΠΑΕ

Σημαντικό ρόλο, τέλος, έπαιξε και η στάση των ανθρώπων του ΟΦΗ από την πρώτη στιγμή, όταν ανακοινώθηκε η πρωτόδικη τιμωρία. Ούτε άναρθρες κραυγές ούτε ανακοινώσεις ούτε φωνές για αδικία. Με ωριμότητα και σοβαρότητα αντιμετώπισαν την υπόθεση και τη χειρίστηκαν με προσοχή και χωρίς πανικό, για να φτάσουν τελικά στην δικαίωση. Σε αντίθεση με τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και διάφορα παραδείγματα σε παρόμοιες περιπτώσεις, στον ΟΦΗ επέλεξαν το δρόμο της σιωπής και της σκληρής δουλειάς για να έρθει η απαλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα αρρωστημένα μυαλά των «συμμαχιών»

Έτοιμος ο Σακόρ, απρόοπτο με Ντίνα

Οργανωμένοι ΟΦΗ: «Μη δώσουμε δικαιώματα!»

Με Σαμαρά δεν φοβήθηκε κανείς

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Γεντί Κουλέ!

Δικαιώθηκε ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.