Από εντυπώσεις «χόρτασε», τώρα θέλει νίκες

Απόψεις

Ο ΟΦΗ θέλει ακόμη πολλές τέτοιες… αμφιλεγόμενες επιτυχίες για να ρεφάρει όσους βαθμούς έχει χάσει άδικα.

Ήταν εκ προοιμίου μάλλον δεδομένο πως το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είχε δυσκολίες για τον Όμιλο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και στο χορτάρι.

Οι Ηπειρώτες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στους «ασπρόμαυρους» και τους έμεινε δικαιολογημένα ίσως η πικρία της ήττας.

Τι να πει, όμως, και η ομάδα του Σίμου; Πόσες φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση; Να αξίζει το αποτέλεσμα και να μην το κατακτά.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, την περασμένη σεζόν ο ηρακλειώτικος σύλλογος κέρδιζε συχνά-πυκνά τις εντυπώσεις και σε αρκετές αναμετρήσεις δεν έπαιρνε αυτό που πραγματικά του αναλογούσε.

Και δεν είχε απλά την θετική εικόνα του συνόλου του Γιαννίκη στο «Γεντί Κουλέ». Σε πολλές περιπτώσεις, δηλαδή, οι «ασπρόμαυροι» κυριαρχούσαν έναντι των αντιπάλων τους, αλλά στο… σακούλι δεν έμπαινε ούτε πόντος.

Την Κυριακή (29/11) ναι μεν οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν ν’ αποφύγουν την ήττα, όμως, από την άλλη, ο ΟΦΗ δεν κινδύνευσε έντονα. Πέρα από τη φάση του Λεό στο 44’ και του όμορφου γκολ του Ελευθεριάδη, δεν αισθάνθηκε άλλη μεγάλη απειλή.

Δεν είναι ψέμα πως επρόκειτο για μία άκρως «εποικοδομητική» νίκη για τον Όμιλο. Μία νίκη που έπρεπε να πάρει μ’ αυτόν τον τρόπο. Χωρίς να εντυπωσιάσει και να επιβληθεί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το «τρίποντο» δεν θα κάνει καλό μόνο βαθμολογικά στο συγκρότημα του Σίμου. Θα βοηθήσει σημαντικά ενόψει της συνέχειας, αφού στον ηρακλειώτικο σύλλογο δουλεύουν διαρκώς.

Η χθεσινή παρουσία των «ασπρόμαυρων» έβγαλε στην επιφάνεια ορισμένες «ανορθογραφίες». Ο τρόπος προσέγγισης του αγώνα από πλευράς «Άγιαξ» τους αποπροσανατόλισε.

Η πίεση ψηλά τους «μπλόκαρε», υπήρξε πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία, ενώ για ακόμη μία φορά οι παίκτες του ΟΦΗ δεν είχαν ηρεμία και συγκέντρωση σε σημαντικά διαστήματα της συνάντησης.

Ο 42χρονος τεχνικός και οι συνεργάτες του, επομένως, είναι ξεκάθαρο πως έχουν εντοπίσουν τα «μαύρα» σημεία της ομάδας τους και θα προσπαθήσουν να τα διορθώσουν ενόψει της συνέχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρθρο Δημήτρη Καρυωτάκη: Τα 6 πιο δύσκολα λεπτά φέτος στο «Γεντί Κουλέ!»

ΟΦΗ-ΠΑΣ 2-1

Τα highlights της νίκης του ΟΦΗ

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σίμου

Όλα τα ρεπορτάζ και τα παραλειπόμενα από τη νίκη του ΟΦΗ

Άρθρο Μανόλη Γρηγοράκη: Ναι, αλλά έτσι δεν... ΠΑΣ μακριά

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.