Για μία φορά ας μην αντιδράσουμε σαν Έλληνες

Απόψεις

Για μία φορά ας αφήσουμε στην άκρη τον 'ωχαδερφισμό'. Σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου.

Και να που θα έχουμε κάτι να διηγούμαστε στα εγγόνια μας. Όπως ακούγαμε εμείς για κατοχή, εμφυλίους, χούντες, θα έχουμε να λέμε για τον κορωνοϊό. Όχι για την πανδημία αυτή καθ' αυτή, αλλά για τον τρόπο που την αντιμετωπίσαμε.

Και καλό θα είναι όταν φτάσει η στιγμή που θα κάτσουμε γύρω από το τζάκι για να μιλήσουμε στα εγγόνια μας, να είμαστε υπερήφανοι για την ωριμότητα που δείξαμε.

Για μία φορά ας αφήσουμε στην άκρη τον 'ωχαδερφισμό'. Ναι, ξέρω. Είναι δύσκολο στον Έλληνα να βάλεις χαλινάρια, θα αντιδράσει. Ναι, είναι δύσκολο να μη μπορείς να βγεις έξω, να ζήσεις την καθημερινότητά σου, ακόμα κι αν αυτή είναι ανιαρή. Είναι δύσκολο να μην πηγαίνεις στη δουλειά. Θα σου λείψει το bullying και το να είσαι απλήρωτος.

Ελάτε τώρα. Μην τρελαθούμε. Ας αναλογιστούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ας πράξουμε τα αυτονόητα. Η κατάσταση είναι δύσκολη και είναι ξεκάθαρο ότι το «βουνό» είναι μπροστά μας. Κάποιοι είναι ξεκάθαρο ότι αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση, συνεχίζουν να αδιαφορούν για την επικινδυνότητα. Το καμπανάκι του κινδύνου, σαν αυτόν τον ανατριχιαστικό ήχο του sms από το 112, δεν έχει φτάσει στα αυτιά τους.

Δεν θα πάθουμε τίποτα αν δεν δούμε μπάλα για κάποιες ημέρες. Δεν θα πάθουμε τίποτα επειδή αναβλήθηκε η Super League και δεν θα δούμε τον ΟΦΗ στα πλέι οφ.

Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δίπλα μας, στην Ιταλία, οι εικόνες είναι βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία. Μόνο που το σενάριο είναι αληθινό και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Οι εικόνες με γεμάτες καφετέριες και παιδιά σε παιδικές χαρές, πρέπει να εξαλειφθούν. Η υπομονή μας, όχι. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Το να μείνουμε μέσα δεν είναι μόνο θέμα πρόληψης, είναι και θέμα αλληλεγγύης.

Ας κάνουμε υπομονή, ας σεβαστούμε τα μέτρα πρόληψης και όλα θα πάνε καλά. Και αγώνες θα έχουμε ξανά και VAR και κόσμο στα γήπεδα και συνθήματα θα τραγουδήσουμε και θα γκρινιάξουμε για τον προπονητή και θα φωνάξουμε γιατί δεν πήρε στόπερ και θα κάνουμε ξανά καζούρα στον ηττημένο.

Αυτή τη στιγμή, όμως, η ζωή μπαίνει σε πρώτη μοίρα. Το αυτονόητο δηλαδή.

Καλή δύναμη σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Super League: Αποφασίζουν «λουκέτο»

Διακοπή σε Super League 2 και Football League

Αναβολή… δράσης σε πρωταθλήματα Νέων Super League 2 και Football League

Το ιδιαίτερο μήνυμα του ΠΟΑ για την αναβολή

«Λουκέτο» στα γήπεδα της ΕΠΣΗ

Δε γίνονται τα ματς των Μικτών

Εκπληκτικό πρωτοσέλιδο για κορωνοϊο: «Θα σε νικήσουμε»

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

"Τους επόμενους δύο μήνες θα τους θυμόμαστε για πάντα"

Κάντε το Ιταλία... πριν γίνουμε Κόλαση του Δάντη!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.