Γιουβέντους και Μίλαν διεκδικούν την πρώτη κούπα στην Ιταλία

10:48 | 16/01/2019

Απόψε (19:30) κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ιταλία, καθώς Γιουβέντους και Μίλαν τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό του Σούπερ Καπ, που θα διεξαχθεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας

 Οι «μπιανκονέρι» και οι «ροσονέρι» θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο -χωρητικότητας περίπου 62.000 θεατών- "King Abdullah Sports City" με στόχο τη νίκη, προκειμένου, εκτός από το γόητρο της κατάκτησης (ακόμη) ενός τίτλου, να γίνουν η πολυνίκης ομάδα στο Σούπερ Καπ Ιταλίας, καθώς αμφότερες μετρούν από επτά τρόπαια. Υπενθυμίζεται ότι η «Γιούβε» κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα και το κύπελλο, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός της στο Σούπερ Καπ να είναι η Μίλαν, η οποία ήταν η φιναλίστ στο Coppa Italia της περιόδου 2017-18.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες τίθενται για τρίτη φορά αντιμέτωπες στο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Στην πρώτη «μονομαχία» τους, η οποία έλαβε χώρα το 2003 στο Ιστ Ράδερφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών, η Γιουβέντους επικράτησε με 5-3 στα πέναλτι. «Βέκια σινιόρα» και «ροσονέρι» συναντήθηκαν ξανά σε Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2016, στην Ντόχα του Κατάρ, και η ομάδα από το Μιλάνο ήταν αυτή που... χαμογέλασε, καθώς νίκησε 4-3 στα πέναλτι, με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα να αποκρούει την τελευταία εκτέλεση του Πάουλο Ντιμπάλα και να στερεί το τρόπαιο από τη «Γιούβε».

Πηγή:
AΠΕ ΜΠΕ
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.