​Γκαλτιέ: «Κανένας παίκτης πάνω από την ομάδα»

18:58 | 05/07/2022

Η Παρί Σεν Ζερμέν επισημοποίησε σήμερα (5/7) την πρόσληψη του Κριστόφ Γκαλτιέ στην τεχνική ηγεσία της, αντικαθιστώντας τον Αργεντινό Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, το συμβόλαιο με τον οποίο λύθηκε κοινή συναινέσει λίγο νωρίτερα.

Ο Γκαλτιέ φτάνει στην Παρί Σεν Ζερμέν με διετές συμβόλαιο, μετά την αποχώρησή του από τη Νις τον περασμένο μήνα, αφού οδήγησε την περασμένη σεζόν την ομάδα από τη Νίκαια στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας και στην πέμπτη θέση στη Ligue 1.

Ο 55χρονος Γάλλος ανέλαβε τα «ηνία» της ομάδας της γαλλικής Ριβιέρας το 2021, αφού οδήγησε την προηγούμενη σεζόν τη Λιλ στον πρώτο τίτλο της στη Ligue 1 από το 2011. Πριν πάει στη Λιλ, ο Γκαλτιέ πέρασε οκτώ σεζόν στη Σεντ Ετιέν, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

«Όταν είσαι εδώ (σ.σ. στο Παρκ ντε Πρενς) νιώθεις τις προσδοκίες» είπε ο Γκαλτιέ σήμερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του. Θα είναι ο πρώτος Γάλλος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν μετά τον Λοράν Μπλάν την περίοδο 2013-16.

«Εκτιμώ, καταλαβαίνω την ευθύνη που έχω ώστε η Παρί Σεν Ζερμέν να έχει μια υπέροχη σεζόν. Ετοιμαζόμουν γι' αυτό. Αν έχω αποδεχτεί τη δουλειά, είναι επειδή είμαι ικανός γι' αυτό. Αλλά πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί» πρόσθεσε.

Στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Γκαλτιέ θα επανενωθεί με τον Λουίς Κάμπος, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Λιλ.

«Προφανώς θέλω να μείνει ο Νεϊμάρ, γιατί, όταν έχεις παίκτες παγκόσμιας κλάσης, είναι καλύτερα να τους έχεις μαζί παρά εναντίον» τόνισε ο Γκαλτιέ, για να συμπληρώσει: «Κανένας παίκτης δεν θα είναι πάνω από την ομάδα. Είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω ότι αυτή η ομάδα θα είναι πολύ ενωμένη, απαιτητική, αποφασισμένη, για να έχει την καλύτερη δυνατή σεζόν. Αν δυστυχώς υπάρχουν παίκτες που βγαίνουν από αυτό το πλαίσιο, από τη στιγμή που θα βγουν εκτός, θα απορριφθούν».

Ήταν ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, εκείνος που έβαλε τέλος στις εικασίες γύρω από τον Ζινεντίν Ζιντάν, απορρίπτοντας αναφορές ότι ο σύλλογος είχε συνομιλίες μαζί του. «Δεν μιλήσαμε ποτέ με τον Ζιντάν. Αγαπώ τον παίκτη και τον προπονητή, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε μαζί του. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ ήταν πάντα η πρώτη μας επιλογή» επανέλαβε ο Αλ Κελαϊφί σήμερα στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ποτσετίνο, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» της Παρί τον Ιανουάριο του 2021, κατέκτησε τον τίτλο της Ligue 1 τη σεζόν 2021-22 και το Κύπελλο Γαλλίας την περίοδο 2020-21, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στη διάκριση στο Champions League, το μόνο σημαντικό τρόπαιο που έχει... διαφύγει από τους Παριζιάνους από τότε που τους ανέλαβε η Qatar Sports Investment το 2011.

Ο Ποτσετίνο φεύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν μετά από 84 αγώνες, έχοντας 55 νίκες, 15 ισοπαλίες και 14 ήττες.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.