Η ΑΕΚ θέλει το Final 8 στο ΟΑΚΑ

08:47 | 21/07/2020

​Να ξαναφέρει την τελική φάση του Basketball Champions League στην Ελλάδα επιχειρεί η ΑΕΚ.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ η λύση των Ιεροσολύμων, που ήταν το απόλυτο φαβορί, έχει απομακρυνθεί πολύ και η FIBA εξετάζει ήδη εναλλακτικές. Η ΑΕΚ και η Νίμπουρκ, που παρεμπιπτόντως θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά, εκδήλωσαν ενδιαφέρον (όπως και η Μπούργος που όμως έχει μικρό γήπεδο), ωστόσο η «Ένωση» έχοντας την τεχνογνωσία από το εξαιρετικά πετυχημένο Final 4 του 2018 είναι αποφασισμένη να πάρει την διοργάνωση.

Όχι όμως στο νέο της γήπεδο, το κλειστό των Άνω Λιοσίων, που δεν είναι δυνατό να είναι 100% έτοιμο για μια τόσο υψηλών απαιτήσεων διοργάνωση μέσα σε δύο μήνες (θα είναι έτοιμο για τις υποχρεώσεις της νέας σεζόν), αλλά στο ΟΑΚΑ, το οποίο με κάποιες μικρές εργασίες θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει το μεγάλο γεγονός.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος με τους συνεργάτες του έχουν εκπονήσει ένα ασφαλές πλάνο για να φιλοξενηθούν στην Αθήνα οι οκτώ αποστολές και μάλιστα σε συνεννόηση με την κυβέρνηση είναι πιθανό να εγκριθεί παρουσία κόσμου, περίπου 50% της χωρητικότητα του ΟΑΚΑ (δηλαδή 8-9 χιλιάδες συνολικά), στις κερκίδες! Η FIBA αναμένεται να αποφασίσει μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου η πόλη στην οποία θα ανατεθεί η διοργάνωση να έχει το χρόνο να προετοιμάσει τα πάντα.

Υπενθυμίζεται πως στα προημιτελικά του Final 8 θα συναντηθούν ΑΕΚ-Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπούργος, Τουρκ Τέλεκομ με Ντιζόν ή Νίζνι και Σαραγόσα με Τενερίφη ή Οστάνδη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.