Η αναδιάρθρωση... του ΟΦΗ

Απόψεις

Στον ΟΦΗ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την εισήγηση, αλλά αν δεν έρθει η νίκη επί του ΠΑΣ... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Νέα δεδομένα, λοιπόν, αναφορικά με την περίφημη αναδιάρθρωση. Η εισήγηση για πρωτάθλημα με 16 ομάδες, διαφοροποιεί τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οχι πως υπήρχαν δεδομένα, αφού παραμένουν τα πάντα ανοιχτά, αλλά πλέον υπάρχει μία διαφορετική βάση συζήτησης. Δύο πέφτουν, δύο ανεβαίνουν. Ούτε μπαράζ ούτε τίποτα. Ξεκάθαρα πράγματα.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό για τον ΟΦΗ; Με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα το προσεχές Σάββατο και ήττα ή ισοπαλία του Λεβαδειακού στην Τρίπολη, η κρητική ομάδα κρατά στην αγκαλιά της την παραμονή. Το +2 από την ομάδα της Βοιωτίας θα γίνει +5 ή +4 και εκεί που ο ΟΦΗ περίμενε όχι μόνο τα δικά του αποτελέσματα, αλλά και αυτά των άλλων, θα κρατά απόλυτα την τύχη στα χέρια του. Ο Λεβαδειακός έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, ο ΟΦΗ έχει ακόμη ένα ματς στο Ηράκλειο και αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, το θρίλερ της σωτηρίας θα έχει αίσιο τέλος.

Με τον αστερίσκο να προχωρήσει η εισήγηση της Τετάρτης και το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 16 ομάδες. Και μετά τι; Μετά, αρχίζουν τα δύσκολα.

Αν ο ΟΦΗ καθαρίσει με την παραμονή πρέπει να χτίσει το αύριο και το αύριο σημαίνει μία πιο ομαλή χρονιά. Φέτος τα πράγματα ήταν περίεργα, αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς συνέχισε, αλλιώς καταλήγει. Τη νέα σεζόν, όμως, με δεδομένο ότι η διοίκηση του ΟΦΗ θα έχει το πλεονέκτημα να αρχίσει από την αρχή τη χρονιά, όλα πρέπει να είναι διαφορετικά. Δεν χρειάζεται να εκτοξευτεί ο πήχης ούτε χρειάζονται μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Μία σταθερότητα χρειάζεται, μία ομαλή πορεία, όχι κρύο-ζέστη, όχι ψυχρολουσίες.

Αν σφραγιστεί ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες και ο ΟΦΗ σωθεί, δεν πρέπει όλο αυτό να αντιμετωπιστεί ως «δόξα τω θεώ» γλιτώσαμε και φέτος. Πρέπει να είναι το έναυσμα για μία νέα αρχή. Αυτή τη φορά χωρίς το βραχνά του υποβιβασμού.

Ναι, είναι γνωστό και η διοίκηση έχει φροντίσει να το περάσει προς τα έξω ότι δεν την ενδιαφέρει αν θα πέσει η ομάδα και δεν κρίνεται το όλο πρότζεκτ από αυτό. Τούτο, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χτιστεί ένας ΟΦΗ σε πιο γερές βάσεις. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναληφθεί το εφετινό.

Γι' αυτό, λοιπόν, ας έχουν στην κρητική ΠΑΕ κάποια δεδομένα στο μυαλό τους. Το πρώτο και το βασικότερο νίκη επί του ΠΑΣ και έπειτα σωτηρία. Και στη συνέχεια ένας προγραμματισμός για τη δημιουργία ενός ρόστερ που δεν θα χρειάζεται να φτάσει τελευταίες αγωνιστικές για να σωθεί. Δεν θα χρειάζεται αναδιορθρώσεις για να εξασφαλίσει το μέλλον του στη μεγάλη κατηγορία. Κι έχοντας αυτό στη συνέχεια τρέχεις με ηρεμία όλα τα άλλα πρότζεκτ. Για να γίνει ξανά ο ΟΦΗ μεγάλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μεσοβέζικη λύση μήπως και πειστεί ο Βασιλειάδης

Αρχηγού παρόντος...

Είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.