Η Χίπε κέρδισε τον πιο «θλιβερό» τίτλο της

14:41 | 24/05/2020

Η Σάσκια Χίπε, η Γερμανίδα διαγώνια του Ολυμπιακού, μίλησε στην Bild για την «πικρή εμπειρία» της διακοπής της δραστηριότητας στο βόλεϊ, που δεν επέτρεψε στην ομάδα του Πειραιά να διεκδικήσει το «τρεμπλ», αφού μπορεί να κατάκτησε το πρωτάθλημα με απόφαση της ΕΟΠΕ, αλλά έχασε τους στόχους του Challenge Cup και του Κυπέλλου. 

Παρόλο που η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπιστεί καλά, με λιγότερες από 3.000 μολύνσεις και λιγότερους από 200 θανάτους από τον κορονοϊό, οι υπεύθυνοι είχαν αντίθετη άποψη, σημειώνει η Bild. Και η Χίπε το βλέπει με μικτά συναισθήματα: «Φυσικά η υγεία όλων είναι πρώτη, αλλά είναι ακόμα μια γλυκόπικρη είδηση. Είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και τα τρία τρόπαια φέτος».

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα της ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης με 20-0 νίκες και 60-13 σετ. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Challenge Cup στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ενώ ήταν φαβορί και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το τριπλό όνειρο έχει πλέον πάψει να υφίσταται και παραμένει μόνο το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που η 29χρονη αθλήτρια «σίγουρα θα προτιμούσα να το κερδίσω στο γήπεδο», λέει. «Είτε συμφωνείτε είτε όχι, η Μπουντεσλίγκα δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει. Γι΄ αυτό δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω την απόφαση εδώ, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση».

Στην Ελλάδα οι παραλίες έχουν ανοίξει ξανά για λίγες μέρες, η καθημερινότητα επιστρέφει, αλλά βόλεϊ δεν επιτρέπεται. Η Χίπε, για την οποία η Bild γράφει ότι είναι πιθανό να παρατείνει σύντομα το συμβόλαιό της, βρίσκεται τώρα σε διακοπές στην Πάρο κι ελπίζει να μπορέσει να επισκεφτεί ξανά την οικογένειά της στο Βερολίνο τον Ιούνιο.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.