Η έδρα «σφραγίζει» την τετράδα

10:18 | 19/01/2022

Τα παιχνίδια του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και ο στόχος της 4ης θέσης.

Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία, τα παιχνίδια πλέον είναι λίγα και αυτό σημαίνει ότι οι όποιες απώλειες... μετρούν περισσότερο. Ο ΟΦΗ συνεχίζει τη δική του μάχη για τα πλέι οφ και την εξασφάλιση θέσης, αλλά και το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Το προσεχές Σάββατο η ομάδα του Νιόπλια υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ» εκεί όπου είναι ξεκάθαρη πλέον η δυσκολία να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Αν υπάρχει ένα «μελανό» σημείο για τον εφετινό ΟΦΗ είναι ακριβώς αυτό, οι χαμένοι βαθμοί στα παιχνίδια του Ηρακλείου, αφού εκτός μία χαρά τα πάει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΦΗ έχει μόνο 2 τρίποντα στο «Θ.Βαρδινογιάννης» (με Ατρόμητο και Ιωνικό), σε αντίθεση με τα ματς μακριά από την έδρα του όπου μετράει 4 νίκες.

Αυτό που δεν έχει καταφέρει ακόμα ο Όμιλος είναι να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του «Γεντί Κουλέ», κάτι βέβαια που μπορεί να γίνει από τώρα και από το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 6 Μαρτίου που τελειώνει η κανονική περίοδος στη Super League, ο ΟΦΗ έχει βατά παιχνίδια στην έδρα του και μόνο ένα πραγματικά δύσκολο αυτό με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, το συγκεκριμένο παιχνίδι (στις 2 Φεβρουαρίου) είναι η μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ να «καθαρίσει» τους «πράσινους» και να κάνει ένα μεγάλο βήμα όχι μόνο για την εξασφάλιση των πλέι οφ, αλλά και για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας (αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι, με ματς λιγότερο, στο +1 από την Κρητική ομάδα).

Κατά τα λοιπά, το συγκρότημα του Νιόπλια έχει να παίξει εντός με Βόλο και Απόλλωνα την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Τέσσερα παιχνίδια στο Ηράκλειο που θα κρίνουν πολλά, την ίδια ώρα που και εκτός υπάρχουν... ευκαιρίες, αλλά και δυσκολίες (19 και 27 Φεβρουαρίου ο ΟΦΗ έχει δύο συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το «Γεντί Κουλέ» με Ιωνικό και Ολυμπιακό, τα υπόλοιπα είναι με Λαμία και Ατρόμητο).

Το θέμα, λοιπόν, για τον ΟΦΗ είναι να εκμεταλλευτεί το «σπίτι» του και να κυνηγήσει το απόλυτο που θα του δώσει την βαθμολογική ώθηση και το μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων. Κόντρα στον Παναιτωλικό το Σάββατο είναι η ευκαιρία για να αρχίσει το σερί που θα στείλει τον Όμιλο... στην Ευρώπη.

Τα εντός του ΟΦΗ μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου:

  • 22/01: ΟΦΗ-Παναιτωλικός
  • 02/02: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
  • 13/02: ΟΦΗ-Βόλος
  • 06/03: ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το τρικ του Νιόπλια που άλλαξε τον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.