Η Γναφάκη θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

17:58 | 29/09/2020

Υποσχέσεις για το μέλλον άφησε με τις εμφανίσεις της το καλοκαίρι η Δήμητρα Γναφάκη. Η 23χρονη αθλήτρια ξεχώρισε με τις κούρσες της στα χαμηλά εμπόδια, καθώς τερμάτισε σε 58.17 και βελτίωσε ύστερα από τέσσερα χρόνια το ατομικό ρεκόρ της στο αγώνισμα.

Η Γναφάκη αναγκάστηκε να αφήσει τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ελλάδα, λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που αποδείχθηκε πως την ευνόησε, παρότι ήταν στην Ελλάδα στην περίοδο της καραντίνας, όπου οι συνθήκες προπόνησης ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

«Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν μια πολύ καλή σεζόν, στην οποία κληθήκαμε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες. Αν είχα τη δυνατότητα να κάνω περισσότερες κούρσες, πιστεύω θα έτρεχα γρηγορότερα. Θεωρώ πως με βάση αυτά που κάναμε φέτος ήμουν σε θέση να κλείσω τη σεζόν με επίδοση κάτω από τα 58.00» είπε η αθλήτρια που πλέον ζει στα Χανιά και γυμνάζεται με τον Μιχάλη Μανουσάκη.

Η Γναφάκη κατάφερε φέτος να επιστρέψει σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της, μετά από ορισμένες δύσκολες σεζόν στις ΗΠΑ. «Τα πράγματα στην Αμερική δεν ήταν εύκολα. Πήγα στο πανεπιστήμιο του Οχάιο για να γυμναστώ με μια συγκεκριμένη προπονήτρια, η οποία στην πορεία έφυγε. Αυτό είχε ως συνέπεια να αλλάξω τρεις προπονητές και να μην καταφέρω να βρω τα πατήματά μου, νωρίτερα από πέρυσι, όπου τελικά η προπονήτρια επέστρεψε πάλι στο Πανεπιστήμιο. Από εκείνο το σημείο βρήκα τον εαυτό μου κι έτσι κατάφερα από τον χειμώνα ακόμη να τρέξω σε ικανοποιητικά επίπεδα. Έπειτα ήρθα στην Ελλάδα, όπου συνέχισα τη δουλειά, δίπλα στον Μιχάλη Μανουσάκη, τον προπονητή μου, ο οποίος με ξέρει πολύ καλά» εξήγησε η αθλήτρια, που θα ολοκληρώσει τις σπουδές της από την Ελλάδα κι έτσι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

«Μου έχουν μείνει τρία μαθήματα για το πτυχίο μου. Ίσως κάποια στιγμή συνεχίσω τις σπουδές μου, με κάποιο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα το δω αργότερα. Η χρονιά που έρχεται είναι πολύ σημαντική για εμένα, αφού ο στόχος μου είναι να διεκδικήσω τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παράλληλα υπάρχει και η πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Νωρίτερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την δράση του χειμώνα, όπου είναι πιθανό να κάνω κάποιες κούρσες» είπε η Γναφάκη που στη διάρκεια της περασμένης σεζόν έκανε τρεις κούρσες, στο διασυλλογικό πρωτάθλημα όπου έτρεξε σε 58.22, αλλά και στο Πανελλήνιο, όπου πέτυχε 59.46 το πρωί και 58.17 στον τελικό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.