«Η Κρήτη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του μπασκετικού κοινού»

17:47 | 07/04/2018

Ο υπεύθυνος Αναπτυξιακού της ΕΚΑΣΚ, Γιάννης Καλαϊτζάκης, μίλησε στο Capitano.gr για το επερχόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Εφήβων που θα γίνει στην Χερσόνησο, τα ταλέντα του νησιού και το μέλλον των ομάδων της Κρήτης

Την Τετάρτη (11 Απριλίου - 15 Απρίλιου) θα ξεκινήσει η τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων με την συμμετοχή και της ομάδας του ''Ηράκλειο''. Εκεί, η ομάδα της Κρήτης θα αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες εφήβων της Ελλάδας στο κλειστό ''Φιλωνίδειο'' για το 45ο Πανελλήνιο Εφήβων μπάσκετ. Ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, η Ελευθερούπολη και ο Προμηθέας Πάτρας θα βρεθούν στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες. Θυμηθείτε εδώ το πρόγραμμα των αγώνων του τουρνουά

Για την σημαντική διοργάνωση αλλά και γενικότερα για το κρητικό μπάσκετ, μίλησε στο Capitano.gr ο Β΄Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ και υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος μπάσκετ του νησιού, Γιάννης Καλαϊτζάκης

«Αυτή η διοργάνωση είναι η επιβεβαίωση ότι η Κρήτη μπορεί να κάνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του μπασκετικού κοινού η Κρήτη. Έχουμε ένα πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με τους φορείς του νησιού. Σιγά – σιγά μπαίνει το νησί στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού.» υποστήριξε ο κ. Καλαϊτζάκης και συνέχισε: «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο Ηράκλειο κάθε χρόνο διοργανώνουμε τουρνουά επιπέδου Euroleague, και ότι οι ομάδες μας πάνε καλά σε όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού μπάσκετ. Άλλωστε, οι εφηβικές και παιδικές ομάδες στέκονται επάξια παρ ότι έχουμε μειονέκτημα σαν νησί. Η Κρήτη είναι πλέον σημείο αναφοράς»

Όσον αφορά για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει την Τετάρτη και για το μέγεθος των συλλόγων: «Είναι μεγάλες ομάδες που πλέον ρίχνουν βάρος στα παιδοεφηβικά, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα τους σε Αθήνα και Θεσσαλονική. Για π.χ η ΑΕΚ για να περάσει στα τελικά απέκλεισε Παναθηναϊκό και Περιστέρι, ομάδες πολύ δυνατές. Δουλεύουν στην σωστή κατεύθυνση και προσπαθούν πλέον να δουλέψουν το scouting των ταλέντων.Αυτό βέβαια, έχει και κάποια μειονεκτήματα. Όπως το παράδειγμα του Δούκα. Όταν κάτι δεν το χτίζεις με δουλειά και μόνο με χρήματα, είναι ευάλωτο. Από την άλλη πλευρά όμως, δίνεται χώρος να αποκτήσουν εμπειρίες τα νέα παιδιά.»

Ο Γιάννης Καλαϊτζάκης σχολίασε και την επιτυχία για τις νεανίδες του ΟΦΗ και τους εφήβους του ''Ηράκλειο'' με την παρουσία τους στις τελικές φάσεις.«Δεν είναι τυχαίο ότι όλες μας οι ομάδες μετέχουν στις τελικές φάσεις. Είναι δύσκολο να διακριθούμε γιατί υπάρχει η διαφορά λόγω νησιού. Σε επίπεδο Ελλάδας στεκόμαστε πολύ καλά, όμως Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς»

Αναφερόμενος στο επίπεδο των παικτών που περιμένει να δει στο ''Φιλωνίδειο'' τόνισε. «Θα το δούμε στην Χερσόνησο στο τουρνουά. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες, και οι Εθνικές πάνε καλά» 

Για τις ομάδες μπάσκετ του νησιού και για την στασιμότητα ή ακόμα και πτώση των τελευταίων χρόνων, εκτός από το Ρέθυμνο: «Βασικά είναι οικονομικό το θέμα. Οι ομάδες της Κρήτης πρέπει να εμπιστευτούν τα παιδιά από το νησί, αυτό είναι που ενδιαφέρει σαν ΕΚΑΣΚ» 

Για το αν υπάρχουν ταλέντα στην Κρήτη: «Σίγουρα υπάρχουν ταλέντα. Μπαίνουμε και σαν ΕΚΑΣΚ σε μια διαφορετική διαδικασία με τον αναπτυξιακό πρόγραμμα όπως αυτό εξελίσσεται, είμαστε σε καλή συνεργασία με την ΕΟΚ και με τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Τα ταλέντα ανεβαίνουν στην Αθήνα για τις προπονήσεις των Εθνικών ομάδων. Το θέλουμε αυτό γιατί θέλουμε τα παιδιά να παίρνουν παραστάσεις. Επίσης, πρέπει να αντιληφθούν ότι οι προπονήσεις δεν σημαίνει ότι είσαι μέλος. Είναι μια ευκαιρία να ενταχθείς σε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα και να εμπλουτίσεις τις παραστάσεις σου.»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.