Ανάλυση: Τι έκαναν οι φετινές μεταγραφές του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Αυτοί που δεν ακούμπησαν, εκείνοι που βοήθησαν και οι πέντε προσθήκες που έκαναν τη διαφορά - το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται και ο Γιάννης Χαμαλάκης σχολιάζει τι προσέφεραν οι φετινές μεταγραφές

Ο ΟΦΗ ολοκληρώνει την σεζόν με καλή επίγευση, κερδίζοντας - πιθανότατα - την πρώτη θέση των πλέι άουτ και δη την 7η στο πρωτάθλημα. H έλευση Νταμπράουσκας έδωσε έναν άλλο αέρα στην ομάδα, όμως η χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη, μιας και ο στόχος της 6αδας πήγε περίπατο από νωρίς.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΟΦΗ πέτυχε περισσότερο στα συμβόλαια που αποδέσμευσε παρά στην ποιότητα των παικτών που ήρθαν. Άλλωστε, ήταν προτεραιότητα το γκρουπ να ''μικρύνει'' και να μην υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες που να μην υπολογίζονταν.

Σε σχέση με την σεζόν 2021-2022 υπήρχε άνοδος στο ποσοστό μεταγραφικών επιτυχιών. Ο ΟΦΗ απέκτησε Λάρσον και Μπάκιτς αλλά και Ζερκάν, Γιοχού και Στίβενς. Ένα ιδιαίτερα αγχωτικό και γεμάτο λάθη καλοκαίρι, που στοίχισε το άσχημο ξεκίνημα και όχι μόνο. Αποδείχθηκε επίσης, ότι οι προσθήκες του Ιανουαρίου λειτούργησαν παραπάνω από θετικά στο γκρουπ.

Εκτιμώ ότι φέτος ο ΟΦΗ έχει την πολυτέλεια να χρειάζεται λιγότερους - αριθμητικά - ποδοσφαιριστές, έχει λύσει το πρόβλημα στην θέση 9, κάτι που τον ταλαιπώρησε ιδιαίτερα ενώ αν θυμηθούμε τα ανοικτά μέτωπα, τον Μάιο του 2022, σίγουρα την δεδομένη στιγμή έχει λιγότερα.

Έτσι, φτάνοντας στο φινάλε της σεζόν, ήρθε η ώρα της αποτίμησης των μεταγραφών μέσα από 4 κατηγορίες:

1. ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ

Για διαφορετικούς λόγους, οι Σόνι Στίβενς, Μεντί Ζερκάν, Σάμουελ Γιοχού και Σεμπάστιαν Γκρόνινγκ είτε δεν πρόλαβαν να παίξουν καν, είτε έπαιξαν και έδειξαν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν. Ο ένας έφυγε πριν καν παίξει (Ζερκάν), ο Στίβενς δόθηκε δανεικός ενώ ο Γιοχού φευγάτος. Ο Γκρόνινγκ ήταν μια κίνηση τον Ιανουάριο χαμηλού ρίσκου, συνολικά 150 λεπτά με 7 ματς, μια φορά βασικός, γενικά δεν δείχνει κάτι το φοβερό, λογικά θα τον δούμε πιο ολοκληρωμένα του χρόνου. Τώρα, όμως, ο Δανός δεν μπορεί να κριθεί ιδιαίτερα. Στην πρώτη κατηγορία και ο κίπερ Χριστογεώργος, ο οποίος δεν ακούμπησε έως τώρα, στην κυριολεξία. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμα ο αναπληρωματικός του Μανδά.

1658908780790.jpg#asset:399063


2. ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο Μεσάκ Τζου αποκτήθηκε περισσότερο με την λογική ''μπας και βγει'' ένας 24χρονος Πορτογάλος εξτρέμ που έχει ταχύτητα αλλά και πολλές τακτικές αδυναμίες. Στην ίδια κατηγορία και ο Γκερέρο, ο οποίος πρόλαβε να παίξει 11 ματς πριν φύγει για Κύπρο, ''σκίστηκε'' σε κάποια όμως δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Παρ ότι οι προσδοκίες ήταν περισσότερες, στην ίδια κατηγορία μπαίνει και ο Τιεβί Μπιφουμά. Ο διεθνής Κονγκολέζος ήταν κομβικός στην ανατροπή με Λεβαδειακό όμως τα συνολικά 230 λεπτά και οι 9 αγώνες - 1 ασίστ (2 βασικός), δεν είναι απολογισμός που θα ήθελε και ο ίδιος

3. ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...

Οριακά σε αυτή την κατηγορία και όχι στην προηγούμενη, μπαίνει ο Τοράρινσον. Περισσότερο γιατί τον θεωρώ καλύτερο παίκτη από αυτό που έχει δείξει έως τώρα. Άφαντος στην αρχή, βελτιώθηκε στη συνέχεια, έχει γράψει ήδη 25 ματς και 4 ασίστ. Μαζι του και ο Λουίς Περέα. Θετικό στοιχείο στην ομάδα, δίνει ύψος στα χαφ με κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις αλλά όχι σε σταθερή βάση. Στην περίπτωση του το ''αλλά'' πηγαίνει στο γεγονός ότι είναι δανεικός. Τον Σαντιάγκο Μοσκέρα θα τον συναντήσουμε επίσης, εδώ. Ίσως γιατί δεν μπορεί να πάει πιο κάτω, για λίγο. Μεταγραφή Ιανουαρίου, δεδομένα ''μπαλάτος'', με πολύ καλές στιγμές στα ματς, δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό αλλά έχει δώσει λύσεις. Με ένα γκολ και δύο ασίστ σε 11 ματς, ο Κολομβιανός του χρόνου θα είναι καλύτερος.


μοσκερα-νταμπραουσκας.jpg#asset:429658


4. KANOYN TH ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι παίκτες που ήρθαν στον ΟΦΗ τις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους και θεωρούνται αναντικατάστατοι. Η περίπτωση του Έρικ Λάρσον. Από την αρχή έδειξε την ποιότητα του και δικαιολόγησε την φήμη του, παίζει με ευκολία όλη την δεξιά πλευρά, σταθερά από τους καλύτερους του ΟΦΗ φέτος, έχει 6 ασίστ, έχει σκοράρει 2 γκολ και έχει το απόλυτο στα ματς βασικός 29/29.

Ο Ασάν Ντιουσέ έψαχνε μια ομάδα να ξαναχτίσει την καριέρα του και φαίνεται ότι με τον ΟΦΗ βρίσκεται σε καλό δρόμο. Έχει αγωνιστεί σε 31 ματς, έχει σκοράρει 3 υπέροχα γκολ, τρέχει παντού στο γήπεδο, με δυσκολία στην δημιουργία όμως ο Σενεγαλέζος είναι μέσος που σε καλή τριάδα χαφ είναι συνήθως θετικό στοιχείο

Νομίζω ότι αν ο Μπάκιτς ήταν από το καλοκαίρι στον ΟΦΗ, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Μετράει 11 σερί ματς βασικός, 2 γκολ, 2 ασίστ από τον Ιανουάριο και μερικές ωραίες στιγμές, παίκτης που συνδέει τα χαφ με την επίθεση, ένα 8αρι κλάσης για το πρωτάθλημα της Superleague. Στην καλή του μέρα κάνει την διαφορά.

Για τον Ντίκο έγραψα και τον Ιανουάριο. Με διαφορά ο πιο συνεπής από τους επιθετικούς του ΟΦΗ, έχει 5 γκολ και 2 ασιστ σε 28 ματς, κάνει πολλά στο γήπεδο που δεν μπορούν να καταγραφούν, πιέζει αρκετά ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκάστηκε να παίζει εκτός της φυσικής του θέσης (δεξι εξτρέμ/επιθετικός).

Ο ΟΦΗ έκανε την υπέρβαση και έφερε τον Ιανουάριο τον Λουίζ Φελίπε, εκείνος από τις πρώτες επαφές έδειξε τι λείπει στον ΟΦΗ. Έπαιξε λίγο λόγω τραυματισμού, έχει πετύχει ένα γκολ και πολλά χειροκροτήματα από τους φιλάθλους, καθώς και εγκώμια από τον Νταμπράουσκας. Το καλοκαίρι θα κάνει για πρώτη φορά προετοιμασία με την κρητική ομάδα, κι αυτό δημιουργεί μια νέα συνθήκη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.